Η επιτροπή εισηγήθηκε κλείσιμο σχολείων και λιανεμπορίου στις δύο πόλεις. Στις 6 οι επίσημες ανακοινώσεις.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση μέτρων που θα ανακόψουν την εξάπλωση της πανδημίας. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική στην Αττική, ενώ αυξημένο είναι και το επιδημιολογικό φορτίο στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η επιτροπή εισηγείται σκληρό lockdown για Πάτρα και Χαλκίδα. Όλα τα άλλα μέτρα είναι στο τραπέζι της τηλεδιάσκεψης, με τους επιστήμονες δείχνουν να συμφωνούν για απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 αυτό το σαββατοκύριακο ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην ισχύει το click inside στις κόκκινες περιοχές αλλά το click away.

Έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τα γυμνάσια στις κόκκινες περιοχές με τους παιδίατρους λοιμωξιολόγους να επιμένουν να παραμείνουν ανοιχτά, χωρίς όμως να έχει αποφασιστεί κάτι.

Μεγάλη είναι η ανησυχία εν όψει και του ενδεχόμενου τρίτου κύματος της πανδημίας, μετά και τη νέα αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα. Τα βλέμματα στρέφονται στις αποφάσεις της κυβέρνησης και στα όσα -πιο αυστηρά μέτρα- εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook