Η φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia που έπλεε ανοιχτά της Ηγουμενίτσας, εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σήμερα τα ξημερώματα.

Οι 237 επιβάτες με την καθοδήγηση του πληρώματος εγκατέλειψαν το πλοίο.

Ένα άτομο από τους επιβαίνοντες του πλοίου που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για 10 αγνοούμενους ενώ όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ φέρεται να υπάρχουν δύο άτομα εγκλωβισμένα στο γκαράζ του πλοίου, τα οποία καλούν σε βοήθεια.

Μάλιστα ο ένας φέρεται να επικοινώνησε και να ζήτησε βοήθεια ενώ ανέφερε ότι βλέπει έναν ακόμη οδηγό, εν ζωή, κοντά του και έκανε έκκληση για τον απεγκλωβισμό του.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ με βάση τη λίστα των επιβατών, αναζητούνται 10 άτομα.

Οι επιβάτες πάντως μεταφέρονται στην Κέρκυρα όπου αναμένεται η επίσημη καταμέτρηση από τα στελέχη του λιμενικού σώματος.

Δείτε βίντεο από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου έχει σημειωθεί το συμβάν, βρίσκονται ήδη σκάφη του λιμενικού σώματος της ιταλικής ακτοφυλακής και παραπλέοντα πλοία.

Η ενημέρωση του Αρχ/χου Λ.Σ. Ν. Λαγκαδιανού σχετικά με εκδήλωση πυρκαγιάς Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην ν. Ερεικούσα

Ρόδη Κράτσα: Η Κέρκυρα θα υποδεχτεί τους επιβαίνοντες – Ένας ελαφρά τραυματίας

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα ανέφερε πως όλοι οι επιβάτες είναι ασφαλείς και υγιείς και γίνονται οι προετοιμασίες για να τους υποδεχθούν στην Κέρκυρα και να τους φιλοξενήσουν.

Ο άνθρωπος με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε γρήγορα με το λιμενικό στην Κέρκυρα.

Ολοσχερώς καίγεται το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia του ομίλου Grimaldi, αλλά οι 237 επιβάτες και τα 51 άτομα πλήρωμα κατάφεραν να το εγκαταλείψουν εγκαίρως με σωσίβιες λέμβους.

Η φωτιά ξέσπασε λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα της Παρασκευής, στα ανοιχτά της Ερεικούσας.

Στις 4.30 τα ξημερώματα σήμανε συναγερμός στο πλοίο και αμέσως άρχισε η διαδικασία εκκένωσης. Το σύνολο των επιβατών του Euroferry Olympia του ομίλου Grimaldi εγκατέλειψαν το πλοίο με σωσίβιες λέμβους και περισύλλεχθηκαν από παραπλέοντα σκάφη. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, υπάρχει ένας τραυματίας, μέλος του πληρώματος. Ευτυχώς ο καιρός ήταν πολύ καλός κι έτσι η επιχείρηση διάσωσης εξελίχθηκε ομαλά. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στην Κέρκυρα.

Το πλοίο Euroferry Olympia, που πλέει υπό σημαίας Ιταλίας, είχε αναχωρήσει με προορισμό το Μπρίντιζι και έπλεε βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας.

«Οι φλόγες άρχισαν να βγαίνουν στα εξωτερικά καταστρωματα αφού εμείς είχαμε απομακρυνθεί από το πλοίο. Τότε ήταν που ακούγαμε εκρήξεις λογικά από τα λάστιχα των φορτηγών», είπε ένας επιβάτης οδηγός. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πλήρωμα ήταν οργανωμένο και εκπαιδευμένο αυτό. «Αν δεν ήταν άμεση η αντίδραση του πληρώματος δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί ίσως η φωτιά να μας είχε προλάβει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook