Ένα ακόμη απανθρακωμένο πτώμα βρέθηκε στο πλοίο “Euroferry Olympia” και συγκεκριμένα σε γκαράζ, στο δεύτερο κατάστρωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, το πτώμα βρέθηκε στο δεύτερο γκαράζ του πλοίου “Euroferry Olympia” στο οποίο είχε βρεθεί και το πρώτο απανθρακωμένο πτώμα. Το απανθρακωμένο πτώμα εντοπίστηκε από άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας και της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων που ερευνούν το πλοίο.

Η επιχείρηση των ανδρών της ΕΜΑΚ διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία , λόγω των εφιαλτικών συνθηκών που επικρατούν στο πλοίο. Ανάμεσα σε λιωμένες λαμαρίνες και τοξικούς καπνούς οι άνδρες της ΕΜΑΚ κάνουν υπεράνθρωπη προσπάθεια, αναζητώντας επιζώντες στα γκαράζ του Euroferry Olympia.

Αγώνας δρόμου για τον εντοπισμό των εννιά αγνοουμένων

Στο λιμάνι βρίσκονται και οι συγγενείς των αγνοουμένων για να παρακολουθήσουν τις έρευνες.
Εννιά άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται. Οι οικογένειές τους, βρίσκονται κι αυτές στο λιμάνι και παρακολουθούν με αγωνία τις νέες προσπάθειες για τον εντοπισμό τους.

Υπενθυμίζεται πως το «Εuroferry Olympia» βρίσκεται πλέον στο λιμάνι του Αστακού, έπειτα από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου στα ανοιχτά της Κέρκυρας.

Στο λιμάνι του Αστακού βρίσκονται συνολικά 64 στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μεταξύ των οποίων πυροσβέστες της 5ης και 6ης ΕΜΑΚ. Η πορεία των ερευνών γίνεται υπό την εποπτεία του υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγου Γιάννη Πετρούτσου και του Β’ υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχου Γεώργιου Αλεξανδράκη.

Όπως δήλωσε στο tempo24.news ο κ. Πετρούτσος: “Η θερμοκρασία τώρα ξεπερνά τους 200 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι ποσότητες μονοξειδίου του άνθρακα είναι τοξικές για οποιονδήποτε επιχειρήσει να μπει”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook