Τέλος από το Σάββατο η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, εισηγήθηκε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων και υιοθέτησε η κυβέρνηση , χαλαρώνοντας τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Ωστόσο παραμένει η ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αν υπάρχει συνωστισμός, για τους ανεμβολίαστους και για όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης από τον κορωνοϊό.

Την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εισηγήθηκε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.
Επίσης, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε να αυξηθεί η χωρητικότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο 100%.

Η επίσημη δήλωση του Θάνου Πλεύρη

“Στη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παραμένει όμως ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022″, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργού Υγείας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook