Κλειστά θα είναι και την Παρασκευή τα σχολεία σε περιοχές της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος», ενώ απογορεύτηκε και πάλι η κυκλοφορία των φορτηγών από το βράδυ σήμερα σε Αττική Οδό και Αθηνών-Λαμίας.

Με την κακοκαιρία «Φίλιππος» να είναι σε εξέλιξη, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έστειλε νέα προειδοποίηση προς τους πολίτες νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, η προειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ανέφερε: «Επαναλαμβάνουμε ισχυρή σύσταση για αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια. Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε εξέλιξη».

Σημειώνεται πάντως πως στη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι, αποφασίστηκε ότι από σήμερα το βράδυ θα απαγορευθεί εκ νέου η είσοδος βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό, καθώς και σε τμήματα της Νέας Οδού.


Λόγω της χιονόπτωσης κλειστές είναι η οδός Αναστάσεως, από το ύψος του κοιμητηρίου Παπάγου, προς Υμηττό, η Λεωφόρος Διονύσου, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μακρής.

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά
Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόρειο Τομέα, σε περιοχές της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης ούτε αύριο Παρασκευή (11.3.2022), μετά από απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, την οποία έλαβε μετά από διαβούλευση με τους δημάρχους, λόγω της κακοκαιρίας.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετά από διαβουλεύσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Δημάρχους και τους εμπλεκόμενους φορείς και αξιολογώντας όλα τα δεδομένα, λόγω της κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις, παγετό και χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και τους υγειονομικούς περιορισμούς, προχώρησε στην απόφαση να μην λειτουργήσουν δια ζώσης και αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόρειο Τομέα, σε περιοχές της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής.
Η απόφαση ελήφθη σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και τις εισηγήσεις των δημάρχων. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της κακοκαιρίας και σε περίπτωση επιδείνωσής της για προληπτικούς λόγους και με στόχο την καλύτερη ασφάλεια μαθητών και καθηγητών θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

1. Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής
2. Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπου θα είναι όλα τα σχολεία ανοιχτά.
3. Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές Ενότητες:

• Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα, με εξαίρεση τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας όπου τα σχολεία θα είναι κλειστά.
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
• Στον Δυτικό τομέα Αθηνών

Να σημειωθεί ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών, αποτελεί ευθύνη των δήμων, οι οποίοι και είναι αρμόδιοι να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους.

Στο μεταξύ, μετά τις 3 το μεσημέρι, αποφασίστηκε η άρση στην απαγόρευση κίνησης των φορτηγών στην Αττική Οδό, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Αττικής Οδού. Απόφαση για την άρση απαγόρευσης στην κίνηση φορτηγών ελήφθη και για την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, μετά από εισήγηση των παραχωρησιούχων εταιρειών και συνεννόησης του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, από τις 15.40, σήμερα, αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των παντός είδους βαρέως τύπου οχημάτων, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, που είχε τεθεί σε ισχύ από χθες (9/3) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Η απόφαση για την Εθνική Οδό αναφέρει: «Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 19822-Α’ απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, επιτρέπεται από τις 15:15, η κυκλοφορία των βαρών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων. Παρακαλούμε όλους τους οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας που είναι και η καθ ‘ υλην αρμόδια για τη διαχείριση της κυκλοφορίας».

Σημειώνεται πάντως πως στη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι, αποφασίστηκε ότι από σήμερα το βράδυ θα απαγορευθεί εκ νέου η είσοδος βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό, καθώς και σε τμήματα της Νέας Οδού. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από τις οικείες Δ/νσεις Τροχαίας και τους παραχωρησιούχους διαχείρισης του οδικού δικτύου. Η απαγόρευση αυτή ανακοινώθηκε λίγη ώρα αργότερα και από την Τροχαία.

Από το πρωί της Πέμπτης χιονίζει σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμη και στην Αττική, προκαλώντας προβλήματα στους δρόμους. Μάλιστα στην εθνική οδό κοντά στο Σείριο, σημειώθηκε καραμπόλα επτά αυτοκινήτων.
Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, έχει απαγορευτεί η κίνηση για βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων, καθώς όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας – Θηβών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, από χ/θ 5 (πρατήριο καυσίμων REVOIL [πρώην CYCLON].

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Λίγο πριν τις 16:00 ξεκίνησε να χιονίζει έντονα σε Βριλήσσια, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Μαλακάσα, Τατόι, Ωρωπό, ενώ χιονόνερο ρίχνει στον Ασπρόπυργο, το Πέραμα, την Ελευσίνα, και τα Άνω Λιόσια και στα περισσότερα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια. Μετά τις 16:30 η χιονόπτωση σταμάτησε στα βόρεια προάστια και ο ήλιος έκανε δειλά δειλά την εμφάνισή του.

Λόγω της χιονόπτωσης κλειστές είναι η οδός Αναστάσεως, από το ύψος του κοιμητηρίου Παπάγου, προς Υμηττό, η Λεωφόρος Διονύσου, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μακρής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook