Επιδείνωση του καιρού αναμένεται αύριο Σάββατο με χιονοπτώσεις μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας

Η κακοκαιρία «Φίλιππος» που «χτυπά» τη χώρα τις τελευταίες μέρες έχει φέρει πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά, ενώ τώρα κινείται προς τα ανατολικά.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής στις Σποράδες, στην Εύβοια και την Αττικοβοιωτία. Η κακοκαιρία με χιονοπτώσεις  θα επιμείνει στα ηπειρωτικά τμήματα η οποία όμως θα εξασθενήσει μετά τις μεσημβρινές ώρες.

Πιο ήπιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν σε όλη την επικράτεια με μόνη εξαίρεση την περιοχή της Κρήτης όπου κατά διαστήματα θα υπάρξουν ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πιο χαμηλά υψόμετρα.
Ισχυρός θα είναι ο παγετός στη βόρεια Ελλάδα καθώς ο υδράργυρος ξεκινάει από τους -12 βαθμούς Κελσίου νωρίς το πρωί.

Στην Αττική θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και βορειανατολικά τμήματα του νομού ενώ αναμένεται μια πρόσκαιρη βελτίωση μετά το μεσημέρι. Νέες πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στην Αττική λίγο πριν τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το βράδυ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της Αθήνας. Προς τα βόρεια τμήματα 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται πιο ήπιες καιρικές συνθήκες με παροδικές χιονοπτώσεις στις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως προς την περιοχή της Χαλκιδικής.

Αναφορικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας, η πολική μάζα που βρίσκεται στην περιοχή μας θα την επηρεάσει και αύριο Σάββατο αλλά και έως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι χιονοπτώσεις θα επιμείνουν κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα ενώ ισχυρός θα είναι ο παγετός λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Για αύριο Σάββατο αναμένεται επιδείνωση του καιρού με πυκνές χιονοπτώσεις που θα φτάσουν μέχρι και το κέντρο της Αθήνας με το κύμα τελικά να αποχωρεί την Κυριακή για να περιοριστεί στην περιοχή της Κρήτης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook