Η εξήγηση από το βιβλίο ιατροδικαστικής βάζει «φωτιά» στην έρευνα

Οι αιτίες των θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα παραμένουν άλυτος γρίφος και αντικείμενο έρευνας ιατροδικαστών και γιατρών. Μια ανάρτηση μάλιστα στο Facebook του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων έρχεται να ταράξει τα νερά και να υποδείξει μια ακόμα κατεύθυνση για τις έρευνες.

Ο κ. Λέων έχει μιλήσει ανοιχτά για την υπόθεση της Πάτρας και έχει ζητήσει από τους συναδέλφους του να διερευνηθεί αν ο θάνατος των παιδιών ήταν ασφυκτικός.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η νέα του ανάρτηση στο facebook, όπου δημοσίευσε ένα κείμενο, που στηρίζει επιστημονικά τις υπόνοιές του.

Ο ιατροδικαστής κοινοποίησε ένα απόσπασμα από το βιβλίο της ιατροδικαστικής που αφορά στον ασφυκτικό θάνατο.

Σε αυτό αναφέρεται ότι σε ασφυκτικό θάνατο παρατηρείται μεταξύ άλλων και «εκφύλιση ηπατικών κυττάρων».

«Διαβάζω σε έκθεση: “Εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων”. Διαβάζω στο βιβλίο ιατροδικαστικής στο κεφάλαιο της ασφυξίας: “Αυτές οι μικροαιμορραγίες και εξαγγειώσεις παρατηρούνται κυρίως στα διάφορα όργανα που περιγράφηκαν και η έντασή τους εξαρτάται από την ένταση της ασφυξίας και της εργώδους αναπνοής. Στο μικροσκόπιο παρατηρούνται: Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η ανεύρεση κενοτοπιών πλησίον των πυρήνων των ηπατικών κυττάρων, κυρίως σε παρατεινόμενες ασφυξίες”», έγραψε ο κ. Λέων.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της Μαλένας, του πρώτου παιδιού που έφυγε από τη ζωή το 2019, υπάρχει μία σημείωση για «εκτεταμένη κενοτοποιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, αυτή η αλλοίωση μπορεί να οφείλεται και σε έλλειψη οξυγόνου στα παιδιά.

Ο ίδιος πριν από λίγες μέρες είχε πει ότι με τα συγκεκριμένα ευρήματα της έρευνας, το φαινόμενο του ασφυκτικού θανάτου, τουλάχιστον ως σενάριο στη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν μπορεί να αποκλειστεί τόσο για την Ίριδα, όσο και για τη Μαλένα.

«Ο τρόπος που επήλθε η ασφυξία είναι μια διαδικασία που θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες Αρχές. Το εάν υπάρχει ένα ανθρώπινο χέρι ή κάποιο άλλο μέσο θα διερευνηθεί», είχε πει ο κ. Λέων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook