Την Πέμπτη αναμένονται οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας

Όλο και πιο κοντά στη λύση του γρίφου των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα φτάνουν οι αρχές, καθώς τις επόμενες μέρες, πιθανόν την Πέμπτη, να παραδοθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις της εννιάχρονης Τζωρτζίνας.

Την ίδια ώρα μια νέα ανάρτηση του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων έρχεται να ενισχύσει την εκτίμηση του ίδιου ότι οι θάνατοι τουλάχιστον των δύο πρώτων παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας, προήλθαν από ασφυξία.

Αναφέρει ο κ. Λέων στην ανάρτησή του:

«Εύρημα στην πρώτη υπόθεση: “Δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα”. Εύρημα στη δεύτερη υπόθεση: “μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου”.

Ακολουθεί σχετική βιβλιογραφία:

Η πνιγμονή από απόφραξη των αναπνευστικών στομίων περιλαμβάνει κατά κανόνα σχεδόν περιστατικά ανθρωποκτονίας. Πιο συχνά είναι η αιτία σε παιδοκτονίες και λιγότερο παρατηρείται σε ανθρωποκτονίες ενηλίκων, όπως σε υπερήλικες ή άτομα εξασθενημένα από νόσο, πάθηση ή λήψη οινοπνεύματος και τοξικών ουσιών. (Εικ. X-33).

Τα ευρήματα στα περιστατικά αυτά είναι εκδορές, εκχυμώσεις, ρήξεις των ιστών στόμα τος και μύτης από την αντίσταση του θύματος απέναντι στον δράστη στα σημεία αυτά της βίας και τα γενικά ευρήματα της ασφυξίας (Εικ. Χ-33)».

Πάτρα: Τι αναμένουν οι αρχές από τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μέχρι τώρα ενδείξεις από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις των τριών παιδιών δεν έχουν δείξει παθολογικά αίτια. Έτσι το ενδιαφέρον έχει πλέον στραφεί στις ουσίες που βρέθηκαν στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

Όπως αναφέρουν, οι αστυνομικοί γνωρίζουν το πόρισμα που αναμένεται να βγάλει σε λίγες μέρες η επιτροπή των ιατροδικαστών.

Η λύση, εκτιμούν, βρίσκεται κοντά, ενώ πιθανότατα την Πέμπτη αναμένεται το αποτέλεσμα για τη φαρμακευτική ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας και δεν περιλαμβανόταν στο φαρμακευτικό σχήμα που λάμβανε το παιδί.

Για τη συγκεκριμένη μάλιστα ουσία ο ιατροδικαστής ζήτησε περαιτέρω έρευνα από ειδικό εργαστήριο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε χθες στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο Γιώργος Σόμπολος, στον οργανισμό της Τζωρτζίνας βρέθηκε η συγκεκριμένη ουσία, η οποία βρίσκεται σε σκευάσματα που χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία, αλλά και τα οποία μπορεί να προμηθευτεί κάποιος από το φαρμακείο.

Η Τζωρτζίνα φαίνεται πως έπαιρνε φάρμακα μυοχαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά που δίνονταν στις ίδιες δόσεις στη ΜΕΘ και την Παιδιατρική Πατρών, καθώς και στο Νοσοκομείο Παίδων.

Τα φάρμακα αυτά δεν της είχαν προκαλέσει κάποιο πρόβλημα, ενώ γιατροί σημειώνουν πως αυτά τα φάρμακα δεν προκαλούν ανακοπές και τα λαμβάνουν πολλά παιδιά.

Επιπλέον, τα φάρμακα αυτά δεν τα λάμβαναν η Μαλένα και η Ίριδα, επομένως οι γιατροί αποκλείουν ότι αυτές οι ουσίες μπορούν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον αιφνιδιαστικό θάνατο της Τζωρτζίνας.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας δεν δείχνουν σαφείς παράγοντες ασφυξίας, κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα ή άλλη παθολογική αίτια θανάτου.

Δείχνουν όμως μία ουσία που προβληματίζει. Έτσι αναζητούνται ουσίες που μπορεί να προκάλεσαν τα ευρήματα σε ήπαρ και πνεύμονα και θα ακολουθήσει σύγκριση με τις ουσίες της φαρμακευτικής αγωγής.

Ακόμα μία σημαντική πληροφορία έρχεται από την παιδίατρο που παρακολουθούσε τα παιδιά, η οποία αναφέρει ότι η Ίριδα είχε εξεταστεί καρδιολογικά δύο μήνες προτού αποβιώσει και δεν είχε εντοπιστεί βραδυκαρδία, πράγμα που θα συνέβαινε εάν είχε αγενεσία φλεβοκόμβου.

Γερμανός ιατροδικαστής: «Τρίτος θάνατος σε μια οικογένεια είναι απόδειξη ανθρωποκτονίας»

Την ίδια ώρα αποκαλυπτικά είναι όσα είπε Γερμανός ιατροδικαστής για την υπόθεση της Πάτρας, ο οποίος είχε λύσει και την υπόθεση με τους τρεις θανάτους των παιδιών της ίδιας οικογένειας στη Γερμανία.

Όπως είπε ο Ράινχαρντ Ντετμάγιερ στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» οι γερμανικές αρχές χρειάστηκαν δύο χρόνια έρευνας μέχρι να πάρουν την ομολογία της μητέρας, η οποία παραδέχθηκε τελικά ότι είχε προκαλέσει ασφυξία στα παιδιά της με ένα πανάκι.

Ο κ. Ντετμάγιερ υπογράμμισε επίσης ότι ο τρίτος θάνατος παιδιού σε μια οικογένεια είναι απόδειξη ανθρωποκτονίας.

«Ένας θάνατος βρέφους μπορεί να συμβεί σε μια οικογένεια. Δεύτερος θάνατος βρέφους στην ίδια οικογένεια είναι εξαιρετικά ύποπτος, αλλά ο τρίτος είναι απόδειξη ανθρωποκτονίας», σχολίασε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook