Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων αποφάσισε ότι η χρήση μάσκας ως μέτρο παραμένει σε ισχύ για την είσοδο των πολιτών σε κλειστούς χώρους, σε αντίθεση με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων κατέληξε και στην κατάργηση των των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης για την είσοδο πολιτών στη χώρα από την 1η Μαΐου.

Καμία αλλαγή στην άρση των μέτρων που είχε ανακοινώσει στις 20 Απριλίου ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δεν πρόκειται να γίνει, σύμφωνα με όσα αποφάσισαν σήμερα τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, τα οποία κλήθηκαν να συνεδριάσουν για να αποτιμήσουν την κατάσταση με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, από την 1η Μαΐου καταργούνται τα πιστοποιητικά νόσηση και εμβολιασμού για την είσοδο των πολιτών σε κλειστούς χώρους.

Στο ίδιο πλαίσιο, καταργείται και απαίτηση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για την είσοδο πολιτών στη χώρα. Για το θέμα αυτό αναμένεται να εκδοθεί σύντομα νέα αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ).
Οι εμπειρογνώμονες αποφάσισαν ότι η χρήση της μάσκας θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, όπως καταστήματα, θέατρα, κινηματογράφοι κ.ά. Αλλωστε, και ο υπουργός Υγείας είχε ανακοινώσει ότι η μάσκα δεν πρόκειται να βγει πριν από τις 31 Μαΐου.

Η επιτροπή θα εξετάσει ξανά το θέμα της μάσκας και αργότερα θα συζητηθεί τι θα γίνει από την 1η Ιουνίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook