Έναν πραγματικό εφιάλτη έζησαν χθες το απόγευμα η 8χρονη και οι γονείς της σε παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη.

Συγκλονισμένος ο πατέρας του περιγράφει στο MEGA πώς ακρωτηριάστηκε το δάχτυλο στο χέρι του παιδιού του, την ώρα που έκανε τσουλήθρα.

«Όπως κατέβαινε, το δάχτυλό της μπήκε στο κενό. Έκλεισε μετά η λαμαρίνα. Το δαχτυλάκι πετάχτηκε στον αέρα και… σιντριβάνι τα αίματα».

Μια κακοτεχνία στην τσουλήθρα είχε ως αποτέλεσμα το μικρό δάχτυλο του παιδιού να πιαστεί στη λαμαρίνα και να κοπεί.

Πολύωρη χειρουργική επέμβαση

Σχεδόν 5 ώρες κράτησε το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε η 8χρονη, με τους γιατρούς να καταφέρνουν να συγκολλήσουν το δαχτυλάκι του παιδιού.

«Αυτήν την στιγμή τα πράγματα είναι πολύ αισιόδοξα, το δαχτυλάκι έχει επαναφυτευτεί σωστά, είναι ζωντανό, ματώνει όπως λέμε, πρέπει να περιμένουμε τα πρώτα 24ωρα, είναι αρκετά κρίσιμα για να καταλήξουμε ότι η έκβαση θα είναι θετική».

Για την επιτυχία της επέμβασης έπαιξε σημαντικό ρόλο η παρουσία γιατρού στην παιδική χαρά, ο οποίος έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί και φρόντισε να γίνει σωστά η μεταφορά του κομμένου δαχτύλου στο νοσοκομείο.

Τσουλήθρα «παγίδα» για παιδιά

Η συγκεκριμένη τσουλήθρα τις τελευταίες ημέρες είχε μετατραπεί σε παγίδα σύμφωνα με μαρτυρίες.

«Πιαστήκανε 2 παιδάκια. Το ένα το μπουφάν του, ο μπαμπάς τη βαρούσε αυτήν για να βγει, και το άλλο πάλι το μπουφάν πιάστηκε που το είχε στον λαιμό του κι εγώ δεν πρόλαβα να δω ότι ανεβαίνει κι εκείνη να της φωνάξω μην πας, κι όπως κατέβαινε η δικιά μου χώθηκε, το μικρό της το δαχτυλάκι, ανάμεσα στις λαμαρίνες και της το έκοψε και το μωρό μου ούρλιαζε κι από το χέρι πετάγονταν αίματα και δε μπορείς να φανταστείς», σημειώνει η μητέρα της 8χρονης.

Οι γονείς του παιδιού κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Από την πλευρά του ο δήμος Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωση του υποστηρίζει πως ο τελευταίος έλεγχος στην τσουλήθρα έγινε δύο 24ωρα πριν το τραγικό συμβάν όπου δεν εντοπίστηκε το μεγάλο κενό.

Η παιδική χαρά μετά το περιστατικό παραμένει κλειστή για το κοινό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook