Ο ιερέας έχει καταγραφεί βίντεο να διώχνει από το συσσίτιο και να υβρίζει την τρανς γυναίκα η οποία είναι αδύναμη οικονομικά και είχε πάει να πάρει φαγητό στο ναό του Αγίου Νικολάου, στην Καλλιθέα.

Η δικηγόρος της τρανς γυναίκας, Αγγελική Σουγλέ, κατέθεσε υπόμνημα στο Πειθαρχικό όργανο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το οποίο θα συγκληθεί τις επόμενες ημέρες προκειμένου να συζητηθεί η επίθεση του ιερέα,  εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλλιθέας κατά της πελάτισσάς της.

Σε δηλώσεις της στο protothema.gr, η κ. Σουγλέ τονίζει πως η επιθυμία της αλλά και της γυναίκας που δέχτηκε την άδικη τρανσφοβική επίθεση, με εκφράσεις που δεν αρμόζουν σε εκπρόσωπο της εκκλησίας και του λόγου του Θεού, είναι να συμμετέχουν κι εκείνες στην όλη διαδικασία.

Σύμφωνα με την ίδια, παρόμοια συμπεριφορά έχει δεχτεί και άλλο τρανς άτομο, αγόρι αυτή την φορά, το οποίο επικοινώνησε μαζί της προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό που βίωσε, από ιερέα άλλου Ιερού Ναού της Καλλιθέας:

«Έχω μιλήσει με τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που είναι υπεύθυνος για τις νομικές υπηρεσίες. Την Τρίτη πήγα και κατέθεσα υπόμνημα στο οποίο αναφέρω όλα τα γεγονότα και εισφέρω τα στοιχεία υπόψιν του Πειθαρχικού γιατί θέλουμε να εμπλακούμε κι εμείς σε αυτή την διαδικασία».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, εκτός από τον ιερέα, μπροστά στο περιστατικό ήταν παρόντες και οι υπόλοιποι ιερείς του ναού, οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν το παραμικρό προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά και ούτε έχουν επικοινωνήσει μαζί της ώστε να πληροφορηθούν αν η τρανς είναι καλά:

«Στην αναφορά μας εκτός από τον συγκεκριμένο ιερέα, αναφερόμαστε και στους υπόλοιπους ιερείς του ναού κι αυτό γιατί ήταν παρόντες στο περιστατικό και δεν είπαν το παραμικρό. Το περιστατικό από το οποίο υπάρχει και το βιντεοσκοπημένο υλικό έχει συμβεί στο γραφείο των ιερέων και κανένας δεν αντέδρασε, αλλά και κανένας εδώ και δυο εβδομάδες δεν ήρθε σε επαφή μαζί μας να ρωτήσει αν η γυναίκα αυτή έχει να φάει ή αν είναι καλά. Κανένας δεν έχει ζητήσει συγγνώμη, αντιθέτως υποστηρίζουν ότι λέμε ψέματα και πως αυτό θα φανεί. Από τα στοιχεία και το βίντεο μόνο ψέματα δεν λέμε».

Η πρώτη αντίδραση του παπά

Σήμερα, δημοσιογράφος από την εκπομπή «Super Kατερίνα» του ALPHA συνάντησε τον παπά και του ζήτησε μια δήλωση για όσα έγιναν.

«Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ» επέμενε. «Να μας ενημερώσετε, να μας πείτε κάτι» είπε η δημοσιογράφος, ζητώντας του να εξηγήσει για ποιο λόγο έγιναν όσα είδαμε στο βίντεο. Εκείνος είπε ότι δεν ήθελε να κάνει κάποια δήλωση, καθώς -όπως είπε- «θα με σταυρώσετε».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook