Αττική: Προβλήματα από την κακοκαιρία – Πτώσεις δένδρων και διακοπή ηλεκτροδότησης
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει από χτες το βράδυ τη χώρα.
Λόγω της κακοκαιρίας η Πυροσβεστική δέχτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας δεκάδες κλήσεις τόσο για κοπή δέντρων που έπεσαν από τους ισχυρούς ανέμους, όσο και για την απάντληση υδάτων λόγω της καταιγίδας.
Συνολικά 157 κλήσεις σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία έχει δεχτεί από χθες στις 10 το βράδυ έως σήμερα στις 7 το πρωί, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, λόγω της πρόσκαιρης επιδείνωσης του καιρού.
Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στη λεωφόρο Σταμάτας καθώς εγκλωβίστηκαν οδηγοί με τα αυτοκίνητα τους.
Αναλυτικά, στην Περιφέρεια Αττικής 133 κλήσεις και συγκεκριμένα:
* 11 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
* 94 κλήσεις για κοπές δέντρων
* 27 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένων
* 1 κλήση για απεγκλωβισμό 5 οχημάτων λόγω υψηλής στάθμης υδάτων.
Στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας 12 κλήσεις για κοπές δέντρων
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 12 κλήσεις και συγκεκριμένα:
* 9 κλήσεις για κοπές δέντρων και
* 3 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένου
«Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν, κυρίως στην Αττική όπου το καιρικό φαινόμενο εκδηλώθηκε τις τελευταίες ώρες», σημειώνει η Πυροσβεστική.
Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ η Πυροσβεστική προχώρησε στον απεγκλωβισμό 5 οδηγών που είχαν ακινητοποιηθεί με τα οχήματά τους στη Λεωφόρο Σταμάτα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική στη Λεωφόρο Σταμάτας στο ύψος της 25ης Μαρτίου είχαν ακινητοποιηθεί 5 οχήματα λόγω υψηλής στάθμης των υδάτων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο βοήθησαν τους οδηγούς να βγουν από τα οχήματά τους, ενώ στο σημείο παρέμειναν δυνάμεις σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν.
Σημειώνεται ότι, λόγω του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού που είχε εκδώσει η ΕΜΥ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε απευθύνει συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ακόμη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, σε εφαρμογή είχε τεθεί το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, είχαν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.
Μαρούσι, Ηλιούπολη, Περιστέρι και Μοσχάτο είναι επίσης κάποιες από τις περιοχές που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Ολες οι Ειδήσεις
- ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0: Νίκη των Θεσσαλονικέων στην Τούμπα με σκόρερ τους Κωνσταντέλια και Μύθου
- Ιωάννα Τούνη: «Από αυτή τη χρονιά, κρατάω αυτό» – Οι φωτογραφίες που ξεχώρισε
- Ελένη Βουλγαράκη: Η τρυφερή εξομολόγηση για τον Φώτη Ιωαννίδη – «Θα είμαι δίπλα του φέτος τα Χριστούγεννα» (βίντεο)
- Λευτέρης Πανταζής: Παραμένει στο νοσοκομείο – Είχα να κοιμηθώ 15 μέρες (βίντεο)
- ΑΕΛ Novibet – Ατρόμητος 0-0: Λευκή ισοπαλία στη Λάρισα
- «Είμαι αθώος, καθαρός σαν αστραπή» λέει ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων Κ. Ανεστίδης που ελέγχεται για επιδοτήσεις 120.000 ευρώ: «Ετοιμάζω μηνύσεις» (βίντεο)
- Καρυστιανού: Δόλιο χτύπημα της κυβέρνησης – Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών
- Γαλάτσι: Πάρτι με ηλεκτρονική μουσική στα σκαλιά εκκλησίας – «Το συγκεκριμένο street party γίνεται για 4η χρονιά, παρεξηγήθηκε ο ακροδεξιός Πλεύρης», λέει ο Χάρης Δούκας (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook