Η 18η ανακρίτρια απέρριψε και τα 4 αιτήματα που υπέβαλε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία έχει προφυλακιστεί κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η ανακρίτρια που διερευνά τις συνθήκες θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας που φέρεται να δηλητηρίασε με κεταμίνη η ίδια της η μητέρα, έκρινε σύμφωνα με την εφημερίδα Real News ότι κάποια αιτήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου έχουν ήδη απαντηθεί από τα στοιχεία και τα υπόλοιπα δεν πρόκειται να εισφέρουν κάτι περισσότερο στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Τα αιτήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου:

1.Να ερωτηθούν οι αρμόδιοι πραγματογνώμονες σχετικά με τον υπολογισμό του συνολικού αριθμού φιαλιδίων που αντιστοιχούν στην περιεκτικότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας. Δηλαδή πόσα φιαλίδια θα μπορούσαν να έχουν δοθεί για την κάλυψη της συνολικής ποσότητας των 6,5 μg/ml που σκότωσε την 9χρονη.

2. Να ερωτηθούν οι ειδικοί σχετικά με το αν υπάρχει καταγραφή της καρδιακής λειτουργίας από τον απινιδωτή – βηματοδότη και αν μέσω αυτών των καταγραφών, μπορεί να προκύψει η ακριβής ώρα θανάτου.

3. Να διενεργηθεί νέα τοξικολογική εξέταση από άλλο εργαστήριο ώστε να επαληθευτούν τα σχετικά αποτελέσματα.

4. Να εξεταστούν ως μάρτυρες οι νοσηλευτές του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και ειδικά μια συγκεκριμένη νοσοκόμα, για την οποία το προηγούμενο διάστημα είχε αναφερθεί ότι σκόπευε να σταθεί στο πλευρό της.

Τα «όχι» της ανακρίτριας και το σκεπτικό

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, η ανακρίτρια απάντησε αρνητικά και στα 4 αιτήματα της 33χρονης. Για κάποια από αυτά έκρινε πως έχουν ήδη απαντηθεί από στοιχεία και για τα υπόλοιπα έκρινε ότι δεν πρόκειται να εισφέρουν κάτι επιπλέον στην πολύκροτη υπόθεση.

Ειδικότερα, το πρώτο αίτημα για τα φιαλίδια κεταμίνης απορρίφθηκε, με την ανακρίτρια να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν μας ενδιαφέρει πόση ποσότητα κεταμίνης χορηγήθηκε. Μας ενδιαφέρει ότι η περιεκτικότητα ήταν σε θανατηφόρα συγκέντρωση.»

Το αίτημα για νέες τοξικολογικές εξετάσεις απορρίφθηκε, καθώς όπως αναφέρει η ανακρίτρια, τόσο το τοξικολογικό εργαστήριο των Αθηνών, όσο και της Θεσσαλονίκης, είναι εξουσιοδοτημένα από το νόμο και συνεπώς παρέχουν αυξημένα εχέγγυα αξιοπιστίας.

Για τη νοσοκόμα που ζήτησε η Ρούλα Πισπιρίγκου να κληθεί για κατάθεση, η ανακρίτρια τονίζει πως αναζητήθηκε και όταν βρέθηκε αρνήθηκε να καταθέσει.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού και περιμένει να δει την τύχη που θα έχει το αίτημα αποφυλάκισης, που αναμένεται να καταθέσουν οι δικηγόροι της, μέσα στις επόμενες μέρες. Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες δύο εβδομάδες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σε αυτές θα δοθούν κατά πάσα πιθανότητα στη δημοσιότητα τόσο τα πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, όσο και τα αποτελέσματα για το αίμα της Τζωρτζίνας, που βρέθηκε σε ξεχασμένο φιαλίδιο, στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην Πάτρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook