«Η ΝΔ ψηφίζει νομοσχέδιο με το οποίο περικόπτει τουλάχιστον 1 στους 4 εισακτέους στα ΑΕΙ (-14.000), σε σχέση με πέρσι» τόνισε ο Νίκος Φίλης στην Ολομέλεια

«Περικοπές εισακτέων, κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων, ειδικοί φρουροί και αστυνομικά τμήματα στις πανεπιστημιουπόλεις, κάμερες στα αμφιθέατρα και στις συνελεύσεις των φοιτητών: να το όραμα της ΝΔ για την Παιδεία» ανέφερε στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, ο τομεάρχης Παιδείας και εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης.

«Αναλγησία; Αδιαφορία για ελληνική οικογένεια; Ή ακραίος σαδισμός της σημερινής Δεξιάς για τον Έλληνα μαθητή και τον πιο φτωχό γονιό;» σημείωσε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Παιδείας, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα, «μη γελιόμαστε, η πιο φτωχή οικογένεια πλήττεται από τις άγριες περικοπές. Αυτή δεν θα έχει να πληρώσει περισσότερα φροντιστήρια, για να ανταποκριθεί το παιδί της στον εντονότερο ανταγωνισμό».

Ο Νίκος Φίλης επεσήμανε τι άλλο προβλέπει το νομοσχέδιο της ΝΔ για την Παιδεία:

  • «Τσεκούρι» περικοπών και στα νυκτερινά σχολεία. Τους έφταιξαν οι ελάχιστοι κυριολεκτικά (500 με 600) μαθητές τους που κατάφερναν να περάσουν σε ένα ΑΕΙ… Αυτοί που επιστρέφουν στο θρανίο νύχτα, με χίλιες δυσκολίες, έχοντας ως ένα επιπλέον κίνητρο τις σπουδές αργότερα σε ένα πανεπιστήμιο. Τόσο μίσος για τα πιο φτωχά στρώματα της κοινωνίας!
  •  Πανεπιστημιακή αστυνομία: ρύθμιση αντιδημοκρατική, αναποτελεσματική και αντισυνταγματική (κατατέθηκε στη Βουλή ένσταση αντισυνταγματικότητας) κόντρα όχι μόνο στους φοιτητές, τους καθηγητές και τους πρυτάνεις, αλλά ακόμα και σε προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ, πρώην υπουργούς και τομεάρχες Παιδείας!
  • Κάμερες ακόμα και στα αμφιθέατρα, την ώρα που συναθροίζονται οι φοιτητές ή κάνουν τις συνελεύσεις τους! Σε ποια άλλη χώρα της Ευρώπης το είδαν αυτό; Αυτό ήταν τελικώς το όραμα των… «Μένουμε Ευρώπη»;

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook