Ισχυρή είναι η κινητοποίηση της Αστυνομίας για το φόβο βεντέτας, στο χωριό Αργουλιό στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, όπου έγινε η δολοφονία του 22χρονου Κώστα με δράστη τον 44χρονο συγχωριανό του, που παραδόθηκε και κρατείται.

Ο 44χρονος δράστης θα απολογηθεί την Παρασκευή για τη δολοφονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σύμφωνα με τη δίωξη, του 22χρονου Κώστα τον οποίο πυροβόλησε 4 φορές στο Μυλοπόταμου Ρεθύμνου στην Κρήτη, μπροστά στα αδέλφια και τον πατέρα του θύματος.

«Ούτε θυμάμαι πόσες έριξα, ούτε θυμάμαι που έριξα, ούτε θυμάμαι τι έκανε το θύμα, ούτε θυμάμαι τι έκανα εγώ», είπε ο δράστης στους αστυνομικούς όταν παραδόθηκε , όπως γράφει το newpost.gr

Όπως προκύπτει από τα όσα είπε ο δράστης ,  είχε 3 συναντήσεις και ισάριθμους καβγάδες πριν το φόνο εκείνη την ημέρα…

Καρέ-καρέ περιέγραψε στους αστυνομικούς ο δράστης τη δολοφονία του 22χρονου Κώστα, νιόπαντρου και πατέρα ενός νεογέννητου βρέφους, στον Μυλοπόταμο την περασμένη Κυριακή.

Ήταν 16:20 όταν πυροβόλησε τον άτυχο Κώστα 4 φορές έξω από το σπίτι της αδερφής του.

Ο 44χρονος ισχυρίστηκε στην προανακριτική κατάθεση όπως αποκαλύπτει το newpost:

«Λυπάμαι και είμαι συγκλονισμένος γιατί μία ανθρώπινη ζωή έφυγε και μάλιστα από τα χέρια μου. Είναι κάτι που δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα συνέβαινε σε εμένα. Κατοικώ μόνιμα στο Ρέθυμνο και στο χωριό πηγαίνω σχεδόν κάθε ημέρα για λίγο χρόνο, όσο χρειάζεται να τακτοποιήσω τα πρόβατά μου που έχω στην περιοχή Κουδίνες. Την Κυριακή 12.06.2022 ήταν το τρίμηνο μνημόσυνο του πατέρα μου, το οποίο κάναμε στην εκκλησία της Πεντηκοστής, η οποία και γιόρταζε την ίδια ημέρα. Για το λόγο αυτό, πήγα από νωρίς στο χωριό μου με τη γυναίκα μου και τα δύο παιδιά. Η γυναίκα μου θα επέστρεφε στο Ρέθυμνο με το ένα μας παιδί και τον πατέρα της και εγώ θα έμενα μέχρι αργά το μεσημέρι για να τακτοποιήσω τα πρόβατά μου».

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, βρισκόταν στο πατρικό του σπίτι όταν ήρθε ο αδερφός του, και τον ενημέρωσε ότι καυγάδισε με τον Κώστα.

«Εγώ του είπα του αδερφού μου να μην δώσει σημασία και του είπα «Γύρευε τη δουλειά σου». Καθίσαμε στο σπίτι και βάλαμε κάτι και τρώγαμε και μετά από καμία ώρα, δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς, έφυγα με τον αδερφό μου να πάμε στα πρόβατα και αυτός να κάνει κάποια δουλειά που είχε στο αμπέλι του».

Ο δράστης με τον αδερφό του και το θύμα ξανασυναντιούνται. Αρχίζει ξανά ο καυγάς. Κατεβαίνει από το αυτοκίνητο ο αδερφός του χωρίς όπως ισχυρίζεται να προλάβει να τον συγκρατήσει. Παρεμβαίνουν οι ψυχραιμότεροι και όπως λέει μετά από 2 με 3 λεπτά ξαναμπήκαν στο αμάξι.

«Ταραγμένοι όπως ήμασταν δεν είχαμε διάθεση να πάμε στη δουλειά και κάναμε ένα τεράστιο κύκλο να γυρίσουμε στο σπίτι μας και να μην συναντηθούμε με τον συγχωρεμένο. Το άλλο παιδί μου έπαιζε με τα ξαδερφάκια του και έμενε στο χωριό, γιατί την άλλη ημέρα δεν είχε σχολείο».

Τη στιγμή που ο 44χρονος φεύγει από το χωριό βλέπει μπροστά του το θύμα να είναι με τη μητέρα του και τον αδερφό του. Ακολουθεί και πάλι καυγάς.

«Τότε σκοτείνιασαν τα μάτια μου και το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι να παίρνω από το ντουλαπάκι του αμαξιού ένα παλιό όπλο που είχα για την προστασία των προβάτων μου από άγριους σκύλους και λύκους της περιοχής.

Ούτε θυμάμαι πόσες έριξα, ούτε θυμάμαι που έριξα, ούτε θυμάμαι τι έκανε το θύμα, ούτε θυμάμαι τι έκανα εγώ. Κάποια στιγμή ξύπνησα από το λήθαργό μου και άκουσα τον πατέρα του να καταριέται και έβαλα μπροστά το αμάξι και έφυγα».

Πέταξε το όπλο σε κάδο απορριμμάτων

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 44χρονος μετά το έγκλημα έβαλε το φονικό όπλο σε ένα λευκό τσουβάλι και το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων στην επαρχιακή οδό από το Αργουλιό προς το Καστρί Δήμου Μυλοποτάμου.

Όταν παραδόθηκε, με το δικηγόρο του υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο που το πέταξε και έτσι το βρήκαν.

Ο 44χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Θα απολογηθεί την Παρασκευή, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα και στο χωριό, για  το φόβο βεντέτας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook