Παγώνη: Απαιτείται λύση με τη συμβολή και του ιδιωτικού τομέα – Δεν θα γίνει παρέλαση την 25η Μαρτίου

Πόσο πρέπει να κρατήσουν τα μέτρα...
Για την πίεση που ασκεί η πανδημία στο δημόσιο σύστημα Υγείας ιδιαίτερα στην Αττική και οδήγησε στην απόφαση για «σκληρό» lockdown μίλησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη και ο Νίκος Καπραβέλος διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου. Η κ. Παγώνη τόνισε ότι πρέπει και εφαρμοστεί καθολικό lockdown και στην Πάτρα ενώ αντίστοιχη σύσταση έκανε και ο κ. Καπραβέλος για τη Θεσσαλονίκη.
Στην Αττική, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, τα 166 από τα 230 κρεβάτια ΜΕΘ είναι καλυμένα, δηλαδή μόλις 64 είναι κενά και η κάλυψη είναι της τάξης του 72% κάλυψη. Δηλαδή τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες οι 64 κενές κλίνες μπορούν πολύ γρήγορα να καλυφθούν, γιατί υπάρχουν 1.430 ασθενείς νοσηλευόμενοι σε τμήματα Covid και ένα ποσοστό 10% το λιγότερο μπορεί να διασωληνωθεί.
Δεν υπάρχει ισορροπία στο ισοζύγιο εισιτηρίων και εξιτηρίων. Οι εισαγωγές είναι 208 και τα εξιτήρια 136 εξιτήρια σε μία ημέρα, οπότε υπάρχει φόβος για το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες.
Η κ. Παγώνη τόνισε ότι απαιτείται να βρεθεί λύση με τη συμβολή και του ιδιωτικού τομέα για να γίνει διαχείριση της κατάστασης. Τα νοσοκομεία που εξυπηρετούν και non Covid περιστατικά δεν μπορούν να διαθέσουν άλλες κλινικές για κορωνοϊό και πρέπει να βρεθεί λύση για τους επόμενους δύο μήνες με μια μεγάλη ιδιωτική κλινική, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ.
Σχετικά με τη διάρκεια που θα πρέπει να έχουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα τόνισε ότι απαιτούνται 15 ημέρες και από εκεί και πέρα κανείς δεν μπορεί να απαντήσει εάν αυτό το διάστημα φτάνει ή δεν φτάνει. Σε κάθε περίπτωση είπε ότι δεν θα κάνουμε παρέλαση την 25 Μαρτίου, καθώς δεν έχουν προχωρήσει αρκετά οι εμβολιασμοί.
Από την πλευρά του ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι η Αττική ζει το σενάριο της Θεσσαλονίκης, δηλαδή υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα.
Για την Θεσσαλονίκη είπε ότι η επιδημιολογική της εικόνα είναι αντίστοιχη με εκείνη που είχε λίγο πριν τον Νοέμβριο και η κάλυψη κλινών γύρω στο 50%, αλλά λόγω της επιθετικής αύξησης των κρουσμάτων χρειάζονται γρήγορες αποφάσεις για μέτρα.
Ολες οι Ειδήσεις
- Φοινικούντα: Μαραθώνια η νέα κατάθεση του ανιψιού του θύματος του διπλού φονικού – «Τον φοβόταν γιατί κληρονομούσε τη μερίδα του λέοντος», κατέθεσε η ξαδέλφη του
- Σε κατάστημα ΟΠΑΠ της Θεσσαλονίκης ο μεγάλος νικητής του ΤΖΟΚΕΡ – Κέρδισε 5,7 εκατομμύρια ευρώ στην πρώτη κατηγορία και ακόμα 1,9 εκατ. ευρώ στη δεύτερη
- Η Ρεάλ έκανε δώρο στον Εμπαμπέ μια ολοκαίνουρια BMW φτιαγμένη αποκλειστικά για εκείνον, αλλά… δεν έχει δίπλωμα οδήγησης
- «The Voice of Greece»: Διαγωνιζόμενοι διεκδικούν μια θέση στο όνειρο- Δείτε το τρέιλερ
- Ελένη Φουρέιρα: Κυκλοφόρησε το πρώτο hit από το νέο album της με τίτλο “Alleluia”
- Η απόλυτη εμπειρία Formula 1 στην Πάτρα αυτή την Κυριακή – Η πλατεία Τριών Συμμάχων φιλοξενεί το showcar της McLaren F1 Team και προσομοιωτές F1 που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη
- Σία Κοσιώνη: Θα παίξει σε θεατρική παράσταση – “Στο σανίδι για καλό σκοπό”
- Γιώργος Μαζωνάκης: Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση ο δικηγόρος του για «λόγους δεοντολογίας και προσωπικής ηθικής»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook