Στη σύλληψη ενός υπόπτου για εμπρησμό, στη φωτιά που ξέσπασε στο Πόρτο Γερμενό, προχώρησε η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του MEGA πρόκειται για άτομο που κατάγεται από την βόρεια Ευρώπη και εντοπίστηκε κοντά στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά από την αστυνομία, η οποία περιπολούσε στην περιοχή.


Στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκε μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό και το εν λόγω άτομο βρίσκεται σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και η Πυροσβεστική.


Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η φωτιά που ξέσπασε στο Πόρτο Γερμενό είναι προϊόν εμπρησμού. Στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά υπήρχαν κλαδιά που δεν είχαν μαζευτεί και σκουπίδια, ενώ οι ισχυροί άνεμοι συνέβαλαν στην επέκταση της πυρκαγιάς.


Συνολικά 65 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά, το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 65 δασικές πυρκαγιές στη χώρα, εκ των οποίων η σημαντικότερη εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό.

Η εικόνα από τη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό


Καλύτερη είναι η εικόνα από τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο Πόρτο Γερμενό, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι μεγάλη. Το απόγευμα μειώθηκαν τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν στο έργο της κατάσβεσης, ενώ ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι η ένταση των ανέμων έχει κοπάσει και ότι δεν έχουν αλλάξει κατεύθυνση.

Αυτήν τη στιγμή, η φωτιά καίει στο βουνό, δεν απειλεί σπίτια, ενώ το έργο των Πυροσβεστών επικεντρώνεται στο να μην επεκταθούν οι φλόγες προς το Αλεποχώρι. Η πυρκαγιά ξεκίνησε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από σημείο όπου ήταν πεταμένα απορρίμματα, πίσω από το σπίτι που υπέστη εκτεταμένες φθορές.

Μάχη με τις φλόγες στο Πόρτο Γερμενό – Κάηκε ένα σπίτι

Ανεξέλεγκτη ήταν νωρίς το απόγευμα η  μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σήμερα στο μεσημέρι στο Πόρτο Γερμενό.

Γίνεται προσπάθεια να μην επεκταθεί η φωτιά από το Πόρτο Γερμενό προς το Αλεποχώρι

Για την κατάσβεση της φωτιάς στο Πόρτο Γερμενό επιχειρούν από αέρος 5 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα ενώ στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 130 ανάμεσα τους και Ρουμάνοι πυροσβέστες.


Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σήμερα στο μεσημέρι στο Πόρτο Γερμενό. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ένα σπίτι έχει καεί ολοσχερώς .


Οι δυνάμεις πυρόσβεσης είναι σε συναγερμό και ενισχύονται συνεχώς καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που «σπρώχνουν» το βασικό μέτωπο της φωτιάς προς την περιοχή του Αλεποχωρίου.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Μύτικα

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι  στην πυροσβεστική υπηρεσία από φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό.

Στο σημείο μεταβαίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσαβεστικής και εναέρια μέσα.

Στο σημείο επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 6 πεζοπόρα τμήματα, 5 αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα.
Στους κατοίκους της περιοχής ήδη έσταλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Μύτικα. Οι οδηγίες αναφέρουν να κατευθυνθούν προς της Ψάθα.

Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκετα σε εξέλιξη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της επαρχιακής οδού Οινόης – Πόρτο Γερμενό από το ύψος της ταβέρνας «Κρύο πηγάδι» στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πόρτο Γερμενό.

Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία επί της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου – Ψάθας – Βιλίων από το ύψος της οδού Πευκών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψάθα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook