Κορωνοϊός:13.623 κρούσματα ανά εκατ. πληθυσμού και 109 διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού , τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους για την εβδομάδα από 4-10 Ιουλίου .
Τον τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού και των θανάτων άλλαξε ο ΕΟΔΥ, ο οποίος σταματά να παρουσιάζει σε καθημερινή βάση τις νέες μολύνσεις και η ενημέρωση θα παρέχεται σε εβδομαδιαία βάση και με τους «σκληρούς δείκτες» της πανδημίας ανά εκατομμύριο πληθυσμού.
Ο ΕΟΔΥ παρουσίασε την έκθεση για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα την εβδομάδα 4-10 Ιουλίου, σύμφωνα με την οποία καταγράφηκαν 13.623 κρούσματα COVID-19 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού (18% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 17% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων ανέρχεται σε 4.058.998 εκ των οποίων 51.6% γυναίκες.
Από γεωγραφικής πλευράς, υπερδιπλασιάστηκαν την εξεταζόμενη περίοδο (4-10 Ιουλίου) τα κρούσματα σε Λευκάδα (+127,42%) και Πέλλα (+116,13%), σχεδόν διπλασιάστηκαν σε Κέα-Κύθνο (+93,33%), Λήμνο (+94,70%), Ξάνθη (+91,20%) και Θεσπρωτία (+87,47%), ενώ στην Αθήνα η αύξηση ήταν 10,31% και στη Θεσσαλονίκη 34,36%. Από την άλλη, μείωση παρουσίασαν Μύκονος (-31,42%), Σύρος (-27,63%), Κως (-13,34%), Λασίθι (-13,72%) και Μήλος (-6,73%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου ήταν 327 ασθενείς (16% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ ο μέσος όρος εξιτηρίων ανέρχεται σε 239 ασθενείς (19% εβδομαδιαία μεταβολή). Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 109 (67.0% άνδρες) με διάμεση ηλικία 73 έτη και το 94.5% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 16 θάνατοι ασθενών COVID-19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού (33% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.496 θάνατοι, με το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Κατανομή εγχώριων κρουσμάτων την εβδομάδα αναφοράς: Στο Πίνακα 1 παρουσιάζονται τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό και η εβδομαδιαία μεταβολή των επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα την εβδομάδα αναφοράς σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Ολες οι Ειδήσεις
- Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς: Στις 10.30 σήμερα η μεγάλη μάχη του Στέφανου κόντρα στο Νόλε
- Σκάνδαλο Κατάρ – Καϊλή: Έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα – Ποια είναι η «Ολλανδέζα»
- Υποκλοπές – Νέο δημοσίευμα «Documento»: Παρακολουθούσαν Ντόρα, Κώστα και Αλεξία Μπακογιάννη
- ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 1-1: Γιαννιώτης και Τσιντώτας κράτησαν την ισοπαλία
- Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Η επανασύνδεση με τον πρώην σύζυγό της: «Δεν το περίμενα στο μυαλό μου είχε κλείσει»
- Ιωάννα Τούνη: «Ο θηλασμός είναι ό,τι πιο δύσκολο έχω κάνει στη ζωή μου» (video)
- ΠΑΣΟΚ: Αποχώρησε ο Απόστολος Σπυρόπουλος – Αφήνει αιχμές κατά Ανδρουλάκη
- Βόλος – Παναιτωλικός 2-3: Εντυπωσιακή ανατροπή και πέρασμα από το Πανθεσσαλικό
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook