Πώς θα λειτουργούν τα Δικαστήρια στην Αττική
Αναφορικά με τα Πολιτικά Δικαστήρια εξαιρείται της αναστολής η χορήγηση και ανάκληση προσωρινών διαταγών.
Την αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων στην Περιφέρεια Αττικής από 15.2.2021 ως και 28.02.2021 προβλέπει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα μέτρα προστασίας έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού.
Αναφορικά με τα Πολιτικά Δικαστήρια εξαιρείται της αναστολής η χορήγηση και ανάκληση προσωρινών διαταγών.
Στα Ποινικά Δικαστήρια διενεργούνται οι δίκες που αφορούν αυτόφωρα πλημμελήματα, οι δίκες στις οποίες εκδικάζονται κακουργήματα για προσωρινά κρατούμενους, των οποίων συμπληρώνεται, κατά περίπτωση, το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, οι δίκες που αφορούν κακουργήματα, ο χρόνος παραγραφής των οποίων συμπληρώνεται μέχρι και τις 31.12.2021, καθώς και πλημμελήματα, ο χρόνος παραγραφής των οποίων συμπληρώνεται μέχρι και τις 31.08.2021.
Επιπλέον, για τις ποινικές δίκες που άρχισαν πριν την ημερομηνία έναρξης της αναστολής και έχουν διακοπεί για δικάσιμο εντός του χρονικού διαστήματος της αναστολής, το δικαστήριο, κατά την ορισθείσα δικάσιμο, αποφασίζει κατά περίπτωση για την εκδίκαση ή την εκ νέου διακοπή.
Στα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια κατ’ εξαίρεση εξετάζονται αιτήσεις προσωρινής δικαστικής προστασίας, αντιρρήσεις κατά της κράτησης αλλοδαπών και τα ένδικα βοηθήματα κατά των μέτρων που επιβάλλονται λόγω κοροναϊού.
Οι δίκες ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας διενεργούνται με δηλώσεις από όλους τους διαδίκους. Στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν τίθενται πρόσθετες προϋποθέσεις σε σχέση με την ισχύουσα ΚΥΑ, όσον αφορά τη λειτουργία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ο Τραμπ φλέρταρε παρουσιάστρια on air, ενώ συζητούσαν για το Ιράν: “Είσαι πιο όμορφη από ποτέ”- Βίντεο
- Καιρός: Ξεκίνησε η κακοκαιρία «Deborah» – Πιθανή «μετεωρολογική βόμβα» με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, ανέμους και χιόνια, Τρίτη καιΤετάρτη, λέει ο Καλλιάνος
- Φρουροί της Επανάστασης: Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν κλειστά για όλους τους συμμάχους ΗΠΑ – Ισραήλ – «Παράνομος ο πόλεμος» , είπε ο Αραγτσί στον ΟΗΕ
- Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 23χρονος κατηγορείται ότι έδινε ναρκωτικά και αλκοόλ σε ανήλικες και τις βίαζε
- Ιωάννα Τούνη: 8 φορές προβλήθηκε το revenge porn βίντεο στη δίκη – Στο πλευρό της ο σύντροφός της – «Είναι μια δύσκολη μέρα για μένα» (βίντεο)
- Ηλεία: Με εγκαύματα και κατάγματα νοσηλεύεται κοριτσάκι 10 μηνών – Συνελήφθη η μητέρα
- Οι σκληροπυρηνικοί του Ιράν εντείνουν τις πιέσεις για πυρηνική βόμβα
- «ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ»: 1.124.875 τηλεθεατές γιόρτασαν την Επέτειο των αγαπημένων μας ζευγαριών – Δείτε αποσπάσματα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook