Οι άνεμοι που πνέουν είναι έως 8 μποφόρ και δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς στην Πεντέλη που έχει εκδηλωθεί σε δύο μέτωπα και προς το Ντράφι. που απειλούνται σπίτια.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι καθώς η φωτιά, που ξέσπασε νωρίτερα στην Πεντέλη έχει μπεί στις αυλές των σπιτιών στο Ντράφι

Μετά το Ντράφι και την Ανθούσα μήνυμα του 112 για εκκένωση έλαβαν και οι κάτοικοι στην Διώνη και στο Δασαμάρι

Δύο τα μέτωπα της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη – Εκκενώθηκαν Ντράφι και Ανθούσα– Οι φλόγες κοντά στα σπίτια

Νωρίτερα μήνυμα του 112 έχει αποσταλεί στους κατοίκους της Αττικής, λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη.

Συγκεκριμένα, ζητά από τους κατοίκους σε Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη να παραμείνουν σε επιφυλακή, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο οι περιοχές να εκκενωθούν.

Μάλιστα ήδη απεστάλη και νέο μήνυμα από το 112 και εκκενώνεται το Ντράφι, με τους κατοίκους να μετακινούνται προς την Παλλήνη.

 

Να κατευθυνθούν προς Γέρακα και  οι κάτοικοι της Ανθούσας ειδοποιήθηκαν λίγο πριν τις 8 από το 112

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, η φωτιά έχει φτάσει στα 100 μέτρα από τα πρώτα σπίτια στο Ντράφι .Στο σημείο έχει στηθεί φράγμα, για να μην περάσουν οι φλόγες.

Όλες οι υδροφόρες, τα οχήματα και οι πυροσβέστες είναι στο σημείο, ενώ επιχειρούν συνεχώς τα εναέρια μέσα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση – πεύκα και πουρνάρια – στο Νταού Πεντέλης και συγκεκριμένα πάνω από τη Μονή Παντοκράτορος.


Η φωτιά ξεκίνησε βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς ορεινό όγκο Πεντέλης. Είναι ακόμη ψηλά, σε δασική έκταση (πουρνάρι και πεύκα) πάνω από το Ντράφι (βόρεια πλευρά Ντράφι – περιοχή Βαγιάτι).
Πλέον το μέτωπο κινείται προς το Ντράφι ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με τις ριπές να φτάνουν τα οκτώ μποφόρ.

Την ίδια ώρα η πυροσβεστική βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο μέτωπα: Πρόκειται για ένα μέτωπο που κινείται αργά προς το βουνό και ένα δεύτερο (το δύσκολο μέτωπο) που κινείται νότια προς Ντράφι – Νέα Πεντέλη. Επίσης δόθηκε εντολή εκκένωσης από το Ντράφι προς την Παλλήνη. Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βοηθούν τους κατοίκους στην εκκένωση.

Διακοπή κυκλοφορίας

Εξαιτίας της φωτιάς διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων – σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας – .στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως και τη θέση Άγιος Πέτρος καθώς και στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι.

Από εδάφους επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 22 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 Ρουμάνοι πυροσβέστες. Την ίδια ώρα από αέρος επιχειρούν 11 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα (το ένα είναι του Στρατού και το άλλο συντονίζει την επιχείρηση).

Λίγο πριν τις 19:00 έγινε γνωστό πως οι Air Tractors εξαιτίας των ισχυρών ανέμων δεν μπορούν να επιχειρήσουν και ως εκ τούτου πρόκειται να αποχωρήσουν από την περιοχή. Ακόμη δόθηκε εντολή να σηκωθούν 2 Canadair από Ελευσίνα και 2 Canadair από Θεσσαλονίκη. Συνεχίζουν να επιχειρούν σε αυτές τις συνθήκες τα ελικόπτερα και ενισχύονται με άλλα ελικόπτερα από την Περιφέρεια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook