Διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε Γέρακα, Ανθούσα, Παλλήνη και Διώνη, υπάρχουν αυτή την ώρα σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής από τον εκπρόσωπο Γιάννη Αρτοποιό, ο οποίος παρουσίασε και σχετικό χάρτη.

Η τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στις 08:00 το πρωί, ανέφερε ότι ενεργά μέτωπα φωτιάς υπάρχουν στον Γέρακα, την Ανθούσα, την Παλλήνη, τη Διώνη καθώς και εκατέρωθεν της λεωφόρου Μαραθώνος.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, παρουσίασε και χάρτη όπου αποτυπώνονται διάσπαρτες εστίες περιμετρικά, ενώ τα ενεργά μέτωπα εντοπίζονται στον Γέρακα, στην Ανθούσα, στην Παλλήνη και στη Διώνη καθώς και εκατέρωθεν της Λεωφόρου Μαραθώνος.


Επιπλέον, όπως είπε, έμφαση δίνεται στη νοτιοδυτική πλευρά της πυρκαγιάς, στα όρια με την Αττική Οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων του οργανισμού αστικών συγκοινωνιών Αττικής και νοτιοανατολικά επίσης στα όρια με την Αττική Οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων της ΒΙΑΝΕΞ και προσέθεσε ότι ταυτόχρονα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την προστασία όλου του αστικού ιστού που βρίσκεται εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς.
«Παραμένει πρώτη μας προτεραιότητα η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής αλλά και η προστασία των κρίσιμων δημόσιων υποδομών ζωτικής σημασίας και της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών», σημείωσε.


Ισχυρές παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις καθώς επιχειρούν 485 πυροσβέστες με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα. Στο πεδίο παραμένουν και Ρουμάνοι πυροσβέστες. Επιπλέον, έχει διατεθεί στο πεδίο των επιχειρήσεων και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο “Όλυμπος” για τον συντονισμό των δυνάμεων ενώ η εικόνα της πυρκαγιάς διατίθεται διαρκώς από drones που έχει αναπτύξει το ΠΣ. Για την αεροπυρόσβεση ήδη επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Ωστόσο, λόγω των ισχυρότατων ανέμων που πνέουν στην περιοχή, τα εναέρια μέσα δυσκολεύονται να κάνουν ρίψεις!

Δείτε την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook