Meteo για φωτιά στην Πεντέλη: Άνεμοι 7 μποφόρ στην περιοχή – Ριπές πάνω από 100 χλμ/ώρα
Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης στη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε χτες από την Πεντέλη και στο πέρασμα της έχει κάψει δάσος και σπίτια, ενώ καίει σε 4 περιοχές: Γέρακα, Ανθούσα, Διώνη και λεωφόρο Μαραθώνος.
Από το πρωί οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι δύσκολες, καθώς οι άνεμοι φτάνουν τα 7 μποφόρ με ριπές ανέμου που ξεπερνούν τα 100 χλμ/ώρα, γεγονός που δυσκολεύει το έργο της Πυροσβεστικής που προσπαθεί να ελέγξει τη φωτιά .
Σύμφωνα με την πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr, ενημερώνει πως με βάση το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών οι βόρειοι άνεμοι στην περιοχή της φωτιάς της Πεντέλης ενισχύθηκαν σημαντικά από τις πρώτες πρωινές ώρες (02:30/03:00) της Τετάρτης 20.07.2022, πνέοντας μέχρι το πρωί της Τετάρτης με μέσες εντάσεις που φτάνουν τα 7 μποφόρ και ριπές που ξεπερνούν τα 90-100 km/h.

Από τις καταγραφές του αυτόματου μετεωρολογικού σταθμού στην Παλλήνη, προκύπτει απότομη άνοδος της θερμοκρασίας κατά 15 βαθμούς Κελσίου την ώρα που το μέτωπο της φωτιάς πλησίαζε την περιοχή.
Ειδικότερα, η θερμοκρασία μεταξύ 04:40 και 05:10 (20.07.2022), εντός δηλαδή 30 λεπτών, ανέβηκε από τους 23 στους 38 βαθμούς Κελσίου.
Ολες οι Ειδήσεις
- Τραγωδία στην Ισπανία: «Άλλαξα θέση λίγα λεπτά πριν από τη σύγκρουση και σώθηκα», περιγράφει 18χρονος Έλληνας που ήταν στο τρένο με την οικογένεια του (βίντεο)
- Πλάκα: Συνελήφθησαν τρεις κλέφτες χαλκού που προκάλεσαν την έκρηξη με τους 6 νεκρούς –Για δευτερόλεπτα γλύτωσε σχολικό λεωφορείο γεμάτο μαθητές – Βίντεο
- To «Χωριάτικο»: Προφυλακίστηκε ο Άγγελος Γιαννακόπουλος, ελεύθερος ο γιός του με εγγύηση 20.000 ευρώ – Αρνείται την απάτη, δέχεται φορολογικές παραβάσεις
- Ανοίγουν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου τα σχολεία της Γκράβας αλλά χωρίς θέρμανση – Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Αθηναίων
- Κεφαλογιάννη – Μάτσας: Απορρίφθηκε η έφεση της υπουργού για αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους – Παραμένει η συνεπιμέλεια
- Παρέμβαση Μητσοτάκη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με τον χάρτη του τουρκολιβυκού μνημονίου: «Είναι παράνομο, η γεωγραφία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί»
- Βασίλης Μπισμπίκης: Έχει γενέθλια και τα γιόρτασε – Η τούρτα και η αφιέρωση
- Πώς περιγράφεται το Allwyn | McLaren Racing LIVE IN ATHENS σε μόλις τρεις λέξεις;
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook