Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης στη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε χτες από την Πεντέλη και στο πέρασμα της έχει κάψει δάσος και σπίτια, ενώ καίει σε 4 περιοχές: Γέρακα, Ανθούσα, Διώνη και λεωφόρο Μαραθώνος.

Από το πρωί οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι δύσκολες, καθώς οι άνεμοι φτάνουν τα 7 μποφόρ με ριπές ανέμου που ξεπερνούν τα 100 χλμ/ώρα, γεγονός που δυσκολεύει το έργο της Πυροσβεστικής που προσπαθεί να ελέγξει τη φωτιά .

Σύμφωνα με την πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr, ενημερώνει πως με βάση το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών οι βόρειοι άνεμοι στην περιοχή της φωτιάς της Πεντέλης ενισχύθηκαν σημαντικά από τις πρώτες πρωινές ώρες (02:30/03:00) της Τετάρτης 20.07.2022, πνέοντας μέχρι το πρωί της Τετάρτης με μέσες εντάσεις που φτάνουν τα 7 μποφόρ και ριπές που ξεπερνούν τα 90-100 km/h.


Από τις καταγραφές του αυτόματου μετεωρολογικού σταθμού στην Παλλήνη, προκύπτει απότομη άνοδος της θερμοκρασίας κατά 15 βαθμούς Κελσίου την ώρα που το μέτωπο της φωτιάς πλησίαζε την περιοχή.

Ειδικότερα, η θερμοκρασία μεταξύ 04:40 και 05:10 (20.07.2022), εντός δηλαδή 30 λεπτών, ανέβηκε από τους 23 στους 38 βαθμούς Κελσίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook