Στις νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων η απαγόρευση εισαγωγών χρυσού ρωσικής προέλευσης

Νέες κυρώσεις αποφάσισε η Ε.E. κατά της Ρωσίας. Όπως αναφέρει η τσεχική προεδρία σε ανάρτησή της στο twitter, οι μόνιμοι αντιπρόσωποι της ΕΕ ενέκριναν το επόμενο πακέτο κυρώσεων ως απάντηση στη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας.

Τα νέα μέτρα θα ευθυγραμμίσουν την ΕΕ με τους εταίρους της G7, θα ενισχύσουν την εφαρμογή τους και θα κλείσουν τα κενά όπου χρειάζεται.

Στις νέες κυρώσεις συμπεριλαμβάνεται η απαγόρευση εισαγωγών χρυσού ρωσικής προέλευσης (και των κοσμημάτων), το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της Sberbank, περισσότερες κυρώσεις σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, αλλά και δέσμευση ότι οι κυρώσεις δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την επισιτιστική και ενεργειακή ασφάλεια σε όλο τον κόσμο

Σε ισχύ

Η δέσμη θα εγκριθεί από το Συμβούλιο με γραπτή διαδικασία, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο στις 10:00 (ώρα Βρυξελλών). Οι κυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ μετά τη δημοσίευσή τους αύριο στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

Ζωτικής σημασίας

Σημειώνεται ότι τα αποθέματα χρυσού είναι ζωτικής σημασίας για την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, σε ένα διάστημα αστάθειας για την ρωσική οικονομία. Εκτιμάται πως η ρωσική ομοσπονδία διαθέτει τα πέμπτα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον κόσμο, και υπολογίζονται σε περίπου 2.300 τόνους.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας διατηρεί τα δύο τρίτα των αποθεμάτων σε κτίριο της στην Μόσχα, στο κεντρικό θησαυροφυλάκιο της και τα υπόλοιπα αποθέματα στην Αγία Πετρούπολη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook