Ο συγγραφέας Σαλμάν Ρουσντί ανέκτησε τις αισθήσεις του, αναπνέει χωρίς αναπνευστήρα και έχει καταφέρει να μιλήσει στους δικούς του ανθρώπους.

Την αρχική πληροφορία έδωσε συνάδελφος του Σαλμάν Ρουσντί και την επιβεβαίωσε ο ατζέντης του
Καλύτερα πάει η κατάσταση της υγείας του συγγραφέα Σαλμάν Ρουσντί, δυο ημέρες μετά τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος του, στη διάρκεια ομιλίας του στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση που παρείχε ο ατζέντης του, ο Ρουσντί βγήκε από τον αναπνευστήρα και κατάφερε να μιλήσει με τους οικείους του το Σάββατο. Την αρχική πληροφορία για την υγεία του συγγραφέα, έδωσε στη δημοσιότητα ο συνάδελφός του, Aatish Taseer, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε πως ο Ρουσντί «βγήκε από τον αναπνευστήρα, μιλάει και λέει αστεία». Ο ατζέντης του συγγραφέα, Άντριου Γουάιλι, επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Αθώος» δηλώνει ο 24χρονος δράστης
Στο μεταξύ, το Σάββατο ο δράστης της επίθεσης κατά του Σαλμάν Ρούσντι, ένας νεαρός Αμερικανός λιβανικής καταγωγής, οδηγήθηκε σε δικαστή της πολιτείας της Νέας Υόρκης, ενώπιον του οποίου δήλωσε «αθώος» για την κατηγορία της «απόπειρας φόνου» του συγγραφέα.

Ο Σαλμάν Ρούσντι, ο οποίος απειλείται με θάνατο από το 1989 που το Ιράν εξέδωσε σχετικό θρησκευτικό διάταγμα (φετφά) ένα χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου του συγγραφέα «Σατανικοί στίχοι», μαχαιρώθηκε δέκα φορές προχθές, Παρασκευή, σε μια επίθεση που προκάλεσε αγανάκτηση στη Δύση, αλλά χαιρετίστηκε από εξτρεμιστές στο Ιράν και το Πακιστάν.


Στις Ηνωμένες Πολιτείες η Amazon έκανε λόγο για αύξηση των παραγγελιών για τους «Σατανικούς στίχους» και το νεοϋορκέζικο βιβλιοπωλείο Strand Bookstore δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «άνθρωποι έρχονται να δουν τι έχει γράψει και να μάθουν τι απ’ αυτά έχουμε» σε στοκ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook