Την συμπαράσταση τους στα social media, εκφράζουν Τούρκοι καλλιτέχνες αναρτήσεις υπέρ της τραγουδίστριας Gulsen η οποία έχει συλληφθεί κατηγορούμενη για υποκίνηση μίσους.

Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που κάνουν αναρτήσεις υπέρ της τραγουδίστριας στο Twitter με το hashtag #gülşenserbestbırakılsın (σ.σ. αφήστε ελεύθερη τη Gulsen), αλλά και στο Instagram.

Τον περασμένο Απρίλιο η σταρ της Τουρκίας, Gulsen, είπε στην πίστα απευθυνόμενη στους μουσικούς της: “Σπούδασε στην Imam Hatip, από εκεί προέρχεται η διαστροφή του”. Ωστόσο, το βίντεο με την ατάκα της – που θεωρήθηκε ότι προσβάλλει τη σχολή ιμάμηδων- κυκλοφόρησε στα social media πριν από μόλις δύο ημέρες, με αποτέλεσμα να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα σε βάρος της και λίγες ώρες αργότερα να συλληφθεί.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχώρησε σε δήλωση μετά τη σύλληψη της Gulsen, εκφράζοντας την ανησυχία των ΗΠΑ για την ελευθερία της έκφρασης στην Τουρκία.

H Gulsen κρατείται στις γυναικείες φυλακές του Μπακίρκιοϊ, με τη δικηγόρο της να δηλώνει ότι “είναι σε καλή κατάσταση και ευχαριστεί όσους ενδιαφέρονται για αυτήν”.

Η τραγουδίστρια Tugba Ekinci μοιράστηκε στον λογαριασμό της στο Instagram μία φωτογραφία της Gulsen με το παιδί της, γράφοντας: “Έχουν περάσει 24 ώρες που είναι μακριά από το μωρό της, δεν υπερβάλλουμε; Θα βοηθούσε αν το ζητούσα από τον πρόεδρο μου, θα είχε αποτέλεσμα; Αν το κάνετε σε εμένα, είμαι ανύπαντρη, δεν θα κουνηθώ. Εκείνη έχει μωρό που την περιμένει.

Ο τραγουδίστης Ταρκαν ανέφερε μεταξύ άλλων: “Το νομικό μας σύστημα, που κλείνει τα μάτια στη διαφθορά, τους κλέφτες, αυτούς που παραβιάζουν το νόμο και σφαγιάζουν τη φύση, αυτούς που σκοτώνουν ζώα και εκείνους που χρησιμοποιούν τη θρησκεία για να πολώσουν την κοινωνία μέσω των φανατικών τους ιδεών – συνέλαβε τη Γκιουλσέν”

“Δεν δέχομαι κανένας μουσικός να φυλακίζεται για κάτι που είπε”, ήταν τα λόγια του τραγουδοποιού Edis Gorgulu κατά τη διάρκεια της συναυλίας του στη Μαλάτια.

Διαμαρτυρία και στο γήπεδο

Μήνυμα για την απελευθέρωση της Gulsen έστειλαν και οι οπαδοί της Φενέρμπαχτε, στο ματς με την Αούστρια Βιέννης για το Europa League, το βράδυ της Πέμπτης (25.08.2022).

Μετά το τρίτο γκολ της Φενέρμπαχτσε, οι οπαδοί τραγουδούσαν στις εξέδρες στίχους του τραγουδιού της Gulsen “yurtta aşk cihanda aşk”, που αναφέρουν: «Δέσε μου χέρι και μπράτσο, να τον φυλακίσουμε σε ένα δωμάτιο μια ζωή…».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook