Σοκάρουν τα ευρήματα στον ομαδικό τάφο που εντοπίστηκε στην πόλη Ιζιούμ, της Ουκρανίας, η οποία ανακαταλήφθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις πριν από λίγες ημέρες.

Πολλές σοροί βρέθηκαν μέσα στον ομαδικό τάφο στην πόλη αυτή της Ουκρανίας με σκοινί γύρω από τον λαιμό τους και με δεμένα τα χέρια.

Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους βρέθηκαν 440 πτώματα σε δασώδη περιοχή κοντά στην πόλη Ιζιούμ. Τα περισσότερα θύματα ήταν πολίτες και αυτοί οι ομαδικοί τάφοι αποδεικνύουν ότι διαπράχθησαν εγκλήματα πολέμου από τους Ρώσους εισβολείς, πρόσθεσαν.

Τα περισσότερα θύματα ήταν πολίτες και οι ομαδικοί τάφοι αποδεικνύουν ότι διαπράχθησαν εγκλήματα πολέμου, ανέφεραν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Την ανακατάληψη της πόλης Ιζιούμ ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Μιχάιλο Ποντολιάκ, στενός σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, από την πλευρά του, τόνισε ότι πολλοί χώροι μαζικών τάφων έχουν ανακαλυφθεί σε περιοχές που έχουν απελευθερωθεί.


«Σε πολλές πόλεις κόσμος βασανίστηκε, ζούσε χωρίς φαγητό, νερό και ηλεκτρικό. Χωρίς καμία πρόσβαση στις υπηρεσίες Δικαιοσύνης» πρόσθεσε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

«Μπούτσα, Μαριούπολη, Ιζιούμ… η Ρωσία σκορπά παντού τον θάνατο», το μήνυμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά την αποκάλυψη των ομαδικών τάφων. Στη δήλωσή του ο Ουκρανός πρόεδρος στάθηκε στην ανάγκη αποκάλυψης της αλήθειας και της απόδοσης ευθυνών.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ουκρανίας για θέματα αγνοούμενων, Όλεγκ Κοτένκο, Ρώσοι έθαψαν Ουκρανούς στρατιώτες σε μαζικό τάφο στο δάσος της πόλης η οποία επέστρεψε υπό ουκρανική κατοχή πριν από μερικά 24ωρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook