Ισχυρός σεισμός 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (τοπική ώρα, βράδυ στην Ελλάδα) στο Μεξικό, στην ακτή του Ειρηνικού Ωκεανού.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην πολιτεία Μιτσοακάν, στα κεντρικά της χώρας. Το εστιακό βάθος είναι 15 χιλιόμετρα.

Λόγω της ισχύος της σεισμικής δόνησης, αλλά και του επικέντρου πολύ κοντά στην ακτή, εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ο σημερινός σεισμός έγινε στην επέτειο των φονικών σεισμών με πολλούς νεκρούς το 1985 και του 2017.
Χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές.


Ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ έγραψε μέσω Twitter ότι ο γραμματέας του ναυτικού τον ενημέρωσε ότι ένα άτομο σκοτώθηκε στο λιμάνι της πόλης Manzanillo, στην πολιτεία Colima, όταν κατέρρευσε φράχτης σε εμπορικό κέντρο.

Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,6 βαθμών, το επίκεντρό του εντοπίζεται 37 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Ακουίγια και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε περίπου 15 χιλιόμετρα.

Λόγω της ισχύος του σεισμού, το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης τσουνάμι εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους 1-3 μέτρων στις μεξικανικές ακτές και για μικρότερο (έως και 0,3 μ.) στις ακτές Κολομβίας, Κόστα Ρίκας, Εκουαδόρ, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλας, Ονδούρας, Νικαράγουας, Παναμά και Περού.

Περίπου 5.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από τον σεισμό της 19ης Σεπτεμβρίου 1985 και περισσότεροι από 350 νεκροί ήταν ο απολογισμός του σεισμού στο Μεξικό το 2017.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook