Η κατηγορία κατά του Ντόναλντ Τραμπ για απάτη αφορά στην παρουσίαση παραπλανητικών οικονομικών στοιχείων σχετικά με την αξία των ακινήτων του , προκειμένου να εξασφαλίσει ευνοϊκά δάνεια και φορολογικά οφέλη.

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, κατέθεσε μήνυση κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και μελών της οικογένειάς του, καθώς όπως ανακοίνωσε, «εμπλέκεται εδώ και χρόνια σε οικονομικές απάτες για να πλουτίσει περαιτέρω ο ίδιος, η οικογένειά του και ο όμιλος Τραμπ».

Υπογράμμισε ότι ο Τραμπ και ο Οργανισμός του κατέθεταν παραπλανητικά οικονομικά στοιχεία που αφορούσαν την αξία των ακινήτων τους, προκειμένου να εξασφαλίζουν ευνοϊκά δάνεια και φορολογικά οφέλη.

Η Τζέιμς ερευνούσε επί μια τριετία ερεύνησε τις φορολογικές πρακτικές του Οργανισμού Τραμπ.

Η Λετίσια Τζέιμς δήλωσε ότι η Νέα Υόρκη σκοπεύει να αναγκάσει τον Τραμπ να καταβάλει 250 εκατομμύρια δολάρια, απαγορεύοντας παράλληλα στην οικογένειά του να διοικεί επιχειρήσεις στην Πολιτεία, προσθέτοντας ότι το γραφείο της θα προβεί σε ποινική παραπομπή στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

«Με τη βοήθεια του Ντόναλντ του νεότερου, του Έρικ, της Ιβάνκα και άλλων κατηγορουμένων, ο Τραμπ αυξομείωνε παράνομα την περιουσία του κατά δισεκατομμύρια προκειμένου να παίρνει ή να αποπληρώνει δάνεια, να λαμβάνει ασφαλιστικά οφέλη και να πληρώνει χαμηλότερους φόρους», έγραψε η Τζέιμς στο Twitter.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook