Η συστοιχία των S-300 που αγόρασε η Άγκυρα από τη Μόσχα, την οδήγησε στον αποκλεισμό από το πρόγραμμα των F-35 και της κόστισε πολύ ακριβά σε οικονομικό και αμυντικό τομέα.

Τεράστια οικονομική ζημιά προκάλεσε στην Τουρκία η στρατηγική επιλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να στραφεί προς τη Ρωσία για την αμυντική ενίσχυση της χώρας.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, από τη Κωνσταντινούπολη, η συστοιχία των S-300 που αγόρασε η Άγκυρα από τη Μόσχα οδήγησε στον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 και της κόστισε πολύ ακριβά σε δύο τομείς.

Πέρα από το γεγονός ότι έχει μείνει πίσω σε αμυντικό επίπεδο καθώς η Τουρκία θα είχε σήμερα τουλάχιστον έξι F-35, το μπλόκο των ΉΠΑ στοίχισε στην τουρκική οικονομία 27 δισ. δολάρια.

«Πάθαμε ζημιά 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον αποκλεισμό μας από το πρόγραμμα των. F-35. 27 δισεκατομμύρια δολάρια. Όλοι καταλαβαίνουν το μέγεθος της ζημιάς των 27 δισ. Δολαρίων. Επίσης είχαμε πληρώσει 1.4 δισ. δολάρια και δεν έχουμε πάρει ούτε αυτό το ποσό», τόνισε ο Τούρκος αναλυτής, αντιπτέραρχος ε.α, Ερντογάν Καρακούς.

Αν και ο Ερντογάν εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία για τα F-16 με τις ΗΠΑ εν μέσω πιέσεων από την Άγκυρα, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται καθόλου φως στο «τούνελ».

«Βλέπετε και το τι συμβαίνει και με τα F-16, με κάποιον τρόπο τα καθυστερούν», σχολίασε ο Ερντογάν Καρακούς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook