Ιταλία: Οι επικρατέστεροι των εκλογών – Φαβορί η ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι ( video)
Την άνοδο της ακροδεξιάς και του νεοφασιστικού ρεύματος στην Ιταλία αναδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές.
Την Κυριακή (25/9/22) ανοίγουν οι κάλπες στην Ιταλία με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν σαφές προβάδισμα στον συνασπισμό της δεξιάς, σε αυτές τις εκλογές, όπου κυριαρχούν 3 πρόσωπα. Σίλβιο Μπερλουσκόνι ,Τζόρτζια Μελόνι και Ματέο Σαλβίνι.
Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Τζόρτζια Μελόνι είναι παλιοί γνώριμοι. Το 2008 με τον δικό του ενθουσιώδη τρόπο, ο τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας καλωσόριζε στην κυβέρνησή του τη νεαρή ακροδεξιά πολιτικό.
Ποια είναι η Τζόρτζια Μελόνι
Η Τζόρτζια Μελόνι μεγάλωσε μόνο με τη μητέρα της σε μία αστική γειτονιά της Ρώμης και σε ηλικία 15 ετών δήλωσε πως βρήκε την αγάπη της οικογένειας που της έλειπε στην αγκαλιά του φασιστικού κόμματος.
Σε ηλικία μόλις 21 ετών έγινε δημοτική σύμβουλος Ρώμης και στα 31 της υπουργός Νέας Γενιάς.
Το 2012 αποχώρησε από το κόμμα του Μπερλουσκόνι και ίδρυσε το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» εμπνευσμένη από την πρώτη στροφή του ιταλικού εθνικού ύμνου.
Από το 4% στις εκλογές του 2018, έφτασε να θεωρείται το απόλυτο φαβορί να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας αλλά και η δεύτερη ακροδεξιά επικεφαλής κυβέρνησης μετά τον Μπενίτο Μουσολίνι το 1934.
«Λένε πως στην Ευρώπη ανησυχούν για την Μελόνι και τι θα συμβεί. Τι θα συμβεί; Θα τελειώσει η πλάκα. Αυτό που θα συμβεί είναι πως η Ιταλία θα υπερασπιστεί ξανά τα συμφέροντά της», είπε η ίδια.
Κυβέρνηση ακροδεξιάς
Ο επίσης ακροδεξιός Ματέο Σαλβίνι, με το κόμμα του, τη Λέγκα, έχει ήδη συμφωνήσει να συμπράξει στον σχηματισμό κυβέρνησης για να εφαρμόσει κάποιες από τις ξενοφοβικές του προτάσεις.
Με την ακροδεξιά πτέρυγα ενώνει τις δυνάμεις της, ο γερόλυκος της ιταλικής πολιτικής, ο τέσσερις φορές πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, φιλοδοξεί να επανέλθει στα πολιτικά πράγματα δίνοντας τη δυναμική αυτοδυναμίας στην Τζόρτζια Μελόνι.
Το μόνο στιβαρό αντίπαλο δέος φαίνεται να είναι το κεντροαριστερό κόμμα του οποίου ηγείται ο Ενρίκο Λέτα, με τις δημοσκοπήσεις να του δίνουν 22% ωστόσο φαντάζει δύσκολο να μπορέσει να αλλάξει την στροφή στην άκρα δεξιά.
Το κίνημα των Πέντε Αστέρων που ίδρυσε ο κωμικός Μπέπε Γκρίλο το 2009 συγκεντρώνει ίδια ποσοστά με την Λέγκα και φαντάζει αδύνατο να μπορέσει να συμπράξει με την κεντροαριστερά σε μία στέρεα κυβέρνηση.
Δείτε το βίντεο του MEGA
Ολες οι Ειδήσεις
- «Chef στην κουζίνα σας»: Υπέροχη γαριδομακαρονάδα, πρωτότυπα τηγανητά λαζάνια και μια ιδιαίτερη και νηστίσιμη σοκολατόπιτα
- Ελλάδα – Παραγουάη 0-1: Ήττα για την Εθνική στο πρώτο της ματς για το 2026
- Κατερίνα Καινούργιου: Οι νέες φωτογραφίες από το παιδικό δωμάτιο της κόρης της
- Viral το βίντεο από τη στιγμή που πέφτουν τα ψεύτικα δόντια υποψήφιας στα καλλιστεία στην Ταϊλάνδη πάνω στη σκηνή
- Ανδρέας Λάμπρου: Επιστρέφει με το νέο rock-dance single «Τίποτα δε γίνεται τυχαία»
- Axios: Ο Βανς επέκρινε τον Νετανιάχου ότι «πούλησε» στον Τραμπ την ιδέα ενός «εύκολου» πολέμου κατά του Ιράν
- Ανδρουλάκης: Τώρα είναι η ώρα για τη νέα αλλαγή ( βίντεο)
- Happy Traveller στην Παταγονία: Ένα επικό roadtrip στην άκρη της Γης Το Β’ & το Γ’ Μέρος, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 16.40, στον ΣΚΑΪ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook