Επίθεση σε ανθρωπιστικό κονβόι κοντά στη Ζαπορίζια κατήγγειλαν το πρωί της Παρασκευής (30/09) Ουκρανοί αξιωματούχοι με τον πρώτο τραγικό απολογισμό να κάνει λόγο για τουλάχιστον 23 νεκρούς.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο κυβερνήτης της περιοχής, κοντά στην Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία, υπάρχουν τουλάχιστον 23 νεκροί και 28 τραυματίες.

«Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, όλοι τους άμαχοι, οι διασώστες βρίσκονται εκεί» έγραψε στο Telegram ο Ολεξάντρ Σταρούκ, την ώρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμάζεται να ανακοινώσει την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών -συμπεριλαμβανομένης και της Ζαπορίζια- κλιμακώνοντας την ένταση στο μέτωπο του πολέμου.
Οι πρώτες εικόνες που είδαν το φώς της δημοσιότητας αποκαλύπτουν το χάος που επικρατεί.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Ζαπορίζια ανέφερε σε δήλωσή του: «Ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση σε αυτοκινητοπομπή πολιτών στα περίχωρα της πόλης. Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο».

Η επίθεση σημειώθηκε την ημέρα που ο Ρώσος πρόεδρος επρόκειτο να υπογράψει επίσημα την προσάρτηση τμημάτων της κατεχόμενης Ουκρανίας, μετά από εικονικά δημοψηφίσματα που έλαβαν χώρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook