Ο αριθμός των νεκρών που ποδοπατήθηκαν στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ινδονησίας, αυξάνεται συνεχώς κι έχει φτάσει τους 174 ενώ οι τραυματίας είναι πάνω από 180.

Όλα συνέβησαν μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Αράμπα – Περσεμπάγια Σουραμπάγια (2-3) για το πρωτάθλημα Ινδονησίας, οργισμένοι οπαδοί των ηττημένων γηπεδούχων μπήκαν μέσα στο γήπεδο συγκρούστηκαν με αστυνομικούς , προκλήθηκε πανικός και ο κόσμος έτρεχε στις εξόδους για να σωθεί και έγινε μακελειό’

Είναι μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που σημάδεψαν ποτέ τον χώρο του αθλητισμού παγκοσμίως , όπου τουλάχιστον 174 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αγώνα ποδοσφαίρου στην ανατολική Ιάβα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής , η τραγωδία προκλήθηκε μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα, στον οποίο αναδείχθηκε νικήτρια η Περσεμπάγια Σουραμπάγια. Όπαδοί εισέβαλαν στο γήπεδο και η αστυνομία χρησιμοποίησε χημικά για να τους απωθήσει, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.

Το αποτέλεσμα ήταν δεκάδες άνθρωποι να ποδοπατηθούν μέχρι θανάτου ή να πεθάνουν από ασφυξία ή σοβαρό τραυματισμό.


Ο πρόεδρος της χώρας, Τζόκο Γουιντόντο διέταξε να ανασταλούν όλοι αγώνες ποδοσφαίρου στην Ινδονησία μέχρι να διενεργηθεί έρευνα για το περιστατικό.

Βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν οπαδούς να εισβάλουν στο γήπεδο μετά τη λήξη του αγώνα. Οι ενέργειες των αστυνομικών, που χρησιμοποίησαν χημικά για να τους απωθήσουν, φαίνεται ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην τραγική κατάληξη του ματς.


Μεταξύ των νεκρών είναι παιδιά και τουλάχιστον δύο αστυνομικοί.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Ανατολικής Ιάβας, όπου σημειώθηκε η τραγωδία, 34 άνθρωποι πέθαναν στο γήπεδο και οι υπόλοιποι πέθαναν είτε καθοδόν προς το νοσοκομείο, είτε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook