Φον ντερ Λάιεν: Ιατρική αναγκαιότητα το πιστοποιητικό εμβολιασμού
Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή το ποσοστό των εμβολιασμών είναι ήδη πάνω από τον μέσο όρο των 27 χωρών της ΕΕ.
Αυτό είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», η οποία «χαιρετίζει ιδιαίτερα την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού», όπως επισήμανε.
Αναφορικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού η πρόεδρος της Κομισιόν σημειώνει ότι «όταν εμβολιάζεται κάποιος, το πιστοποιητικό είναι απολύτως απαραίτητο. Αυτή είναι μια ιατρική αναγκαιότητα, ως εκ τούτου είναι και ο σωστός δρόμος να προχωρήσουμε. Φυσικά πρέπει να υπάρχει μια αμοιβαία αναγνώριση, αυτό είναι απαίτηση του ΠΟΥ».
Για το τι επιτρέπεται να κάνει κανείς με αυτό το πιστοποιητικό η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν πιστεύει ότι πρέπει να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να υπάρχουν κοινοί κανόνες, ενώ εκτιμά ότι είναι σημαντικό να βρίσκεται η σωστή ισορροπία όπως για παράδειγμα μπορεί κάποιος να συνδυάσει «ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ένα αρνητικό τεστ Covid – 19, εάν για κάποιο λόγο δεν είχε ακόμα πρόσβαση σε εμβόλιο».
«Υπάρχουν λοιπόν δυνατότητες μιας σωστής και δίκαιης ισορροπίας ανάμεσα σε εκείνους που έχουν ήδη ένα πιστοποιητικό εμβολίου και εκείνους που δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στο εμβόλιο» τονίζει. Σε ερώτηση για το πότε αναμένεται απόφαση για τη σχετική ρύθμιση απαντά ότι όπως αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Ιανουάριο θα ασχοληθεί ξανά με το θέμα όταν έχει προχωρήσει περισσότερο ο εμβολιασμός», τονίζει .
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπερασπίζεται εξάλλου την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην κατανομή των εμβολίων: «Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι ήταν και είναι σωστό εμείς οι Ευρωπαίοι να παραγγείλουμε από κοινού τα εμβόλιά μας, τα οποία τώρα μοιραζόμαστε σε πνεύμα αλληλεγγύης».
Ολες οι Ειδήσεις
- Ο Παναγιώτης Στάθης στην ΕΡΤ – Η ανακοίνωση του σταθμού
- Μητσιάς: Για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια δεν τραγούδησε τον «Γιάννη τον φονιά» του Γκάτσου μετά την απαγόρευση του γιού του Μάνου Χατζιδάκη, αλλά απήγγειλε μόνο τους στίχους – Βίντεο
- Κατασχέθηκαν 6,2 τόνοι ακατάλληλων κρεάτων στην Αττική – Εντοπίστηκε παράνομο εργαστήριο στο Ίλιον – Εικόνες
- Επικοινωνία Μητσοτάκη με Νόλαν για την «Οδύσσεια» – Το μήνυμα του πρωθυπουργού για το ομηρικό έπος
- Μαφία της Κρήτης: Πάνω από 6 ώρες απολογούνταν ο ιατροδικαστής Χανίων για τις αλλοιωμένες εκθέσεις – Αφέθηκε ελεύθερος με όρους – Οι δηλώσεις των δικηγόρων του (βίντεο)
- Σύρος : «Δεν ήταν αμυντικό το χτύπημα αλλά άκρως επιθετικό», λέει η οικογένεια της 42χρονης διασώστριας που μαχαιρώθηκε θανάσιμα
- Σύρος: Βίντεο από τη στιγμή που η 41χρονη εισβάλλει μεταμφιεσμένη στο σπίτι του ζευγαριού και ο άνδρας την καταδιώκει – Η μαχαιριά στο θώρακα από τον δράστη ήταν η θανατηφόρα
- Συνταγματική αναθεώρηση: Χωρίς συναίνεση η πρώτη ψηφοφορία – «Παρών» από Μπακογιάννη για τη θητεία του ΠτΔ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook