Ο Μητροπολίτης Τύχων Σεβκούνοφ, που θεωρείται ο «πνευματικός» του Πούτιν αποκάλεσε «αδελφούς» τους Ουκρανούς και είπε ότι όλοι επιθυμούν τώρα την ειρήνη

Έκκληση για ειρήνη απηύθυνε ο προσωπικός εξομολόγος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Μητροπολίτης Τύχων Σεβκούνοφ, ο οποίος είπε ότι είναι ώρα για ειρήνη μεταξύ των δύο εθνών, της Ουκρανίας και της Ρωσίας.
Σε συνέντευξή του στο ρωσικό κανάλι Rossiya 1 ο πνευματικός του Πούτιν απευθύνει έκκληση για τον τερματισμό του πολέμου με τους «αδερφούς Ουκρανούς» , αλλά λέει ότι μόνο ο Παντοδύναμος μπορεί να επιλύσει τη σύγκρουση τώρα.

Ο 64χρονος ιερωμένος παραδέχτηκε ότι ο πόλεμος είναι ένα θέμα που προβληματίζει ιδιαίτερα τους πολίτες της Ρωσίας. «Πρέπει να μιλήσουμε γι’ αυτό που αρχίζουμε να σκεφτόμαστε με το που ξυπνάμε, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και όταν πέφτουμε για ύπνο, την Ουκρανία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Μητροπολίτης διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον αποκαλούν «προσωπικό του εξομολόγο», ενώ πολλοί σχολιάζουν ότι τα λεγόμενα του ειπώθηκαν με την άδεια του Ρλωσου προέδρου.

Η έκκληση του επισκόπου έρχεται λίγες μέρες μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Χερσώνα.
Ο Τύχων χαρακτήρισε τον πόλεμο, ο οποίος ξεκίνησε με την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, «άνευ προηγουμένου τραγωδία» και είπε ότι «πρέπει να τελειώσει με ειρήνη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook