Στην Άγκυρα Ρώσοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι διεξάγουν συνομιλίες για το μέλλον του πολέμου στην Ουκρανία.

Ρώσοι και Αμερικανοί φέρεται να συναντώνται στην Άγκυρα για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου,  σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Kommersant.

Ανώτατος Τούρκος αξιωματούχος της Άγκυρας αρνήθηκε να σχολιάσει αν διεξάγονται συνομιλίες, ενώ το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει το δημοσίευμα.

Η Kommersant δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες όσον αφορά τον σκοπό των συνομιλιών, αλλά αναφέρει ότι η συνάντηση δεν ανακοινώθηκε δημοσίως εκ των προτέρων. Επίσης γράφει ότι ο Σεργκέι Ναρίσκιν, ο επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών SVR της Ρωσίας, φέρεται ότι μετέβη στην Άγκυρα και μετέχει στη ρωσική αντιπροσωπεία.

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές στις συνομιλίες στην Άγκυρα, μετέχουν ο Γουίλιαμ Μπερνς, αρχηγός της CIA, και ο Σεργκέι Ναρκίσιν της SVR και στο επίκεντρο των συζητήσεων τους είναι το μείζον θέμα των πυρηνικών όπλων, στη σκιά του μπαράζ απειλών για χρήση πυρηνικών από Ρώσους αξιωματούχους, ειδικά μετά την απώλεια της Χερσώνας..

‘Αλλωστε και απο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου ξεκαθαρίστηκε ότι δεν πρόκειται για διαπραγματεύσεις ούτε για κάποιου είδους διακανονισμό σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι ο Μπερνς, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία, δεν θα διεξαγάγει κανενός είδους διαπραγματεύσεις με τον Ναρίσκιν.

Η Ουκρανία ενημερώθηκε εκ των προτέρων για το ταξίδι του Μπερνς στην Τουρκία, συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

Πάγια θέση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάϊντεν είναι ότι το Κίεβο θα καθορίσει την έναρξη και το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τον πόλεμο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook