«Δεν είναι λάθος της Ουκρανίας. Η Ρωσία φέρει την ευθύνη καθώς συνεχίζει τον παράνομο πόλεμο στην Ουκρανία», είπε ο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Οι δηλώσεις του Γενς Στόλτενμπεργκ έγιναν μετά τη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ και το θρίλερ των τελευταίων ωρών με τις εκρήξεις από πυραύλο που χτύπησε στην Πολωνία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία με απολογισμό 2 νεκρούς αγρότες.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα σκόπιμης επίθεσης», είπε αρχικά ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

Πρόσθεσε πως η έρευνα για την πυραυλική επίθεση στην Πολωνία «συνεχίζεται», αλλά «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα σκόπιμης επίθεσης» και τόνισε επίσης πως «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για επιθετικές στρατιωτικές ενέργειες κατά του ΝΑΤΟ».

Από τις προκαταρκτικές έρευνες προκύπτει ότι ήταν πιθανώς αντιαεροπορικός πύραυλος της Ουκρανίας για να αναχαιτίσει ρωσικό.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Δεν είναι λάθος της Ουκρανίας. Η Ρωσία φέρει την ευθύνη καθώς συνεχίζει τον παράνομο πόλεμο στην Ουκρανία.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία. Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τον πόλεμο.

Μίλησα με τον πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέϊ  Ντούντα   και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο  Μπάιντεν  και συμφωνήσαμε να παραμείνουμε ήρεμοι και να παρακολουθούμε τις έρευνες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook