«Χαστούκι» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία για την καταδίκη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου σε 2 χρόνια και 7 μήνες για εξύβριση.

«Βαθιά προβληματισμένο και απογοητευμένο» δηλώνει χωρίς περιστροφές το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την καταδίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου, που εκτός από την ποινή φυλάκισης του επιβλήθηκε και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων κάτι που τον αποκλείει από τις εκλογές.

Η ανακοίνωση αναλυτικά
«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι βαθιά προβληματισμένο και απογοητευμένο από τη σημερινή καταδίκη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης σε φυλάκιση δύο ετών και επτά μηνών με βάση τους νόμους περί εξύβρισης που στοχεύουν να περιορίσουν την άσκηση της ελεύθερης έκφρασης του. Αυτή η άδικη καταδίκη δεν συνάδει με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με σεβασμό στις θεμελιώδεις ελευθερίες και το κράτος δικαίου, και εξακολουθούμε να ανησυχούμε πολύ για τις συνεχόμενες κατηγορίες στους ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών, των μέσων ενημέρωσης, των πολιτικών και επιχειρηματικών ηγετών στην Τουρκία και την παρατεταμένη προφυλάκισή τους».

Την απόφαση τουρκικού δικαστηρίου για το δήμαρχο Κωνσταντινούπολης επέκρινε με σφοδρότητα και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ.

«Η καταδίκη του τουρκικού καθεστώτος στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου, καταδεικνύει τον συνεχιζόμενο κατήφορο της Τουρκίας προς την απολυταρχία. Οι ελεύθερες εκλογές είναι η ψυχή της δημοκρατίας. Ο Ερντογάν δεν μπορεί να απαγορεύσει στους πολιτικούς του αντιπάλους από το αξίωμα και ταυτόχρονα να υποκρίνεται ότι συμμερίζεται τις αξίες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημοκρατικός γερουσιαστής στο Twitter.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook