Το πάρτι στην Αργεντινή για την κατάκτηση του παγκοσμίου Κυπέλλου στο Μουντιάλ δεν έχει τέλος.

Εθνική αργία η σημερινή μέρα για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και υποδοχή ηρώων των παικτών στην Αργεντινή.

Ώρα 2.23 το πρωί. Το αεροσκάφος των αργεντίνικων αερογραμμών προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Εσέισα του Μπουένος Άιρες. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι τοποθετούν τη σκάλα για να κατέβει η παγκόσμια πρωταθλήτρια. Μια ομάδα, μια χώρα, ένα όνειρο.

Όνειρο που έγινε πραγματικότητα χάρη στον Λιονέλ Μέσι. Τον θεό της Αργεντινής, το θεό του ποδοσφαίρου. Το χαμόγελό του λάμπει πιο πολύ κι από το χρυσό μετάλλιο που έχει κρεμασμένο στο λαιμό του. Πιο πολύ κι από το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ένα τρόπαιο που πάλευε όλη του τη ζωή για να κερδίσει. Και το κέρδισε. Λυτρώθηκε και τώρα πια δεν το αφήνει από τα χέρια του.

Μαζί με τους συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα, τους προπονητές και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας περπατούν στο κόκκινο χαλί, που έχει στρωθεί για την περίσταση, και επιβιβάζονται στο ανοικτό πούλμαν. Στόχος είναι η αποστολή να μεταβεί στο προπονητικό κέντρο της ομοσπονδίας, που βρίσκεται εκεί κοντά, ώστε να ξεκουραστεί για μερικές ώρες μετά το πολύωρο ταξίδι της επιστροφής και πριν από τη σημερινή φιέστα. Αλλά…

Το Μπουένος Άιρες δεν κοιμάται… Από την ώρα που ο Μέσι σήκωσε στον αέρα το τρόπαιο του Μουντιάλ στην πρωτεύουσα της Αργεντινής στήθηκε ένα τεράστιο πάρτι. Χιλιάδες φίλαθλοι πλημμύρισαν τους δρόμους γλεντώντας με την ψυχή τους αυτόν τον τίτλο. Με σημαίες, με πλακάτ, με κέφι και ενθουσιασμό. Και με τον Ντιέγκο Μαραντόνα πάντα παρόντα. Αυτός ήταν που είχε δώσει για τελευταία φορά τέτοια χαρά στους Αργεντινούς. Πριν από 36 χρόνια. Πολλά. Γι’ αυτό και η σημερινή χαρά τόσο μεγάλη.

Δείτε το βίντεο του MEGA

Κανείς δεν έφυγε από τους δρόμους όλες αυτές τις ώρες. Περίμεναν τους παγκόσμιους πρωταθλητές για να τους αποθεώσουν. Και δεν είχαν κανένα σκοπό να τους αφήσουν να ξεκουραστούν. Το πούλμαν μετά βίας κινείται μέσα στο συγκεντρωμένο πλήθος. Οι ποδοσφαιριστές από πάνω δείχνουν να το απολαμβάνουν και με τα κινητά τους προσπαθούν να απαθανατίσουν τις στιγμές.

Η κυβέρνηση της χώρας ανακήρυξε τη σημερινή μέρα εθνική αργία ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους Αργεντινούς να εκφράσουν τη χαρά τους για την εθνική ομάδα. Αυτά είναι μόνο τα προέορτια. Θα ακολουθήσει η μεγάλη παρέλαση στο κέντρο της πόλης, όπου θα «γκρεμιστούν» τα τείχη και επισήμως για την υποδοχή των παγκόσμιων πρωταθλητών. Το πάρτι στην Αργεντινή δεν έχει τέλος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook