Ο Αντόνιο Παντσέρι, ο φερόμενος ως εγκέφαλος του σκανδάλου του Κατάρ, άρχισε να «μιλάει» στις βελγικές ανακριτικές αρχές, ελπίζοντας σε ευνοϊκότερη μεταχείριση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικης εφημερίδας La Repubblica ο Αντόνιο Παντσέρι εμφανίζεται να επιχειρεί να κάνει μια συμφωνία για να πέσει στα πιο «μαλακά», δίνοντας και ονόματα, καθώς εκτός από τον ίδιο κατηγορίες αντιμετώπιζουν τόσο η 68χρονη σύζυγος του όσο και η 38χρονη κόρη του.

Κατά το δημοσίευμα o Παντσέρι είπε, μεταξύ άλλων, στους εισαγγελείς ότι «η συμφωνία ήταν να μπλοκάρουμε ψηφίσματα κατά των δύο χωρών (σ.σ. Κατάρ και Μαρόκου) και σε αντάλλαγμα θα παίρναμε 50.000 ευρώ».
Ο Αντόνιο Παντσέρι «καρφώνει» στις βελγικές αρχές για το σκάνδαλο διαφθοράς υπέρ του Κατάρ, τον ευρωβουλευτή Φραντσέσκο Κοτζολίνο από το Δημοκρατικό Κόμμα. Επίσης μίλησε και για τον ρόλο που έχει ένας άλλος σοσιαλιστής ευρωβουλευτής, ο Μαρκ Ταραμπέλα. Για τον Ταραμπέλα είπε: «επισκέφθηκε το Κατάρ». Επίσης αναφέρθηκε και σε μια άλλη ευρωβουλευτή, την Μαρία Αρένα για την οποία τόνισε: «ξέρω ότι πήγε μια φορά στο Κατάρ και πήρε δώρα».

O ρόλος του πρεσβευτή του Μαρόκου
Ο Αντόνιο Παντσέρι μιλώντας στους Βέλγους εισαγγελείς για την υπόθεση φαίνεται – σύμφωνα με την La Repubblica – να επιβεβαιώνει και τον ρόλο που είχε στην υπόθεση στην οποία εμπλέκεται και η Εύα Καϊλή – ο πρεσβευτής του Μαρόκου στην Πολωνία, Αμπντεραχίμ Ατμούν. Ο πρεσβευτής του Μαρόκου φέρεται να ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του και τους Ιταλούς πολιτικούς, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς υπέρ του Κατάρ.

Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής που έχει κεντρικό ρόλο στο σκάνδαλο του Κατάρ, εξήγησε σύμφωνα με την La Reppublica ότι η «συμφωνία» με τις επαφές με το Κατάρ και τους χρηματισμούς ξεκίνησε το 2019, όταν δεν επανεξελέγη, δηλαδή, ευρωβουλευτής.

Ο Παντσέρι έκανε αναφορά και στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του λέγοντας ότι τα λεφτά αυτά δεν προορίζονταν για κάποιον άλλο. Στο σπίτι του βρέθηκαν 700.000 σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Τα λεφτά ήταν μέσα σε επτά συνολικά πακέτα, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε μια βαλίτσα κάτω από το κρεβάτι του και σε ένα μικρό χρηματοκιβώτιο στο σαλόνι του σπιτιού του.

Η έφοδος των μυστικών υπηρεσιών στο σπίτι του Παντσέρι 
Σύμφωνα με τη La Repubblica οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών είχαν εισβάλει κρυφά στο σπίτι του, έψαξαν, έβγαλαν φωτογραφίες, τοποθέτησαν τα πάντα στη θέση τους, έβαλαν κοριούς και έφυγαν. Η εφημερίδα ανέφερε ότι στα έγγραφα υπάρχει η ημερομηνία 26 Απριλίου. Αυτό σύμφωνα με τη La Repubblica, δείχνει, ότι οι έρευνες των βελγικών αρχών είχαν φτάσει στην κορυφή τους την άνοιξη, οπότε την περίοδο εκείνη οι αρχές ενημέρωσαν το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου.

Η ιταλική εφημερίδα κάνει αναφορά και στην Εύα Καϊλή και τονίζει ότι στην περίπτωση της σημαντικό στοιχείο ήταν τα χρήματα που βρέθηκαν στη βαλίτσα του πατέρα της, όταν εκείνος πιάστηκε από αστυνομικούς έξω από ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες στις 9.12.2022. Επίσης το ιταλικό έντυπο ανέφερε ότι η Εύα Καϊλή Ελληνίδα ευρωβουλευτής, φέρεται να έχει ομολογήσει ότι εκείνη έδωσε οδηγίες στον πατέρα της για το που να κρύψει τα λεφτά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook