Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο του Κατάρ που έχει προκαλέσει σεισμό του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη σύλληψη της Εύας Καϊλή, του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι και του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι .

Νέα απολογία κλήθηκε να δώσει ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι αποκαλύπτοντας νέα στοιχεία για το σκάνδαλο του Κατάρ.
«Γραβάτες» και «ρούχα» φέρεται πως ήταν οι κωδικές ονομασίες για τις δεσμίδες χρημάτων που έφταναν στα χέρια του Αντόνιο Παντσέρι και του Φραντσέσκου Τζιόρτζι από το Κατάρ, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano .

Ο ίδιος μίλησε και για τον «Αλγερινό», ο οποίος είναι αξιωματούχος του Κατάρ και φέρεται πως τον είχε φέρει σε επαφή με Παλαιστίνιο στην Τουρκία, ο οποίος με τη σειρά του τον έφερε σε επαφή με ένα άλλο άτομο στο Βέλγιο.
Την ίδια ώρα ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι μίλησε για μία ακόμη ΜΚΟ και αποκάλυψε τον ύποπτο ρόλο και μίας τρίτης χώρας, εκτός από το Κατάρ και το Μαρόκο, της Μαυριτανίας.

 Το νέο δημοσίευμα για την εμπλοκή της Μαυριτανίας
Ο ρόλος της Μαυριτανίας εμφανίζεται επίσης στην έρευνα των Βρυξελλών για τα κεφάλαια που κατέβαλαν ορισμένες ξένες χώρες για να επιτύχουν ευνοϊκή μεταχείριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το σκάνδαλο, ονομάζεται πλέον συνοπτικά Qatargate, από το όνομα του κύριου έθνους που εμπλέκεται, αλλά η προσοχή φέρεται να στρέφεται πλέον και σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με το άρθρο της Il Fatto Quotidiano, είπε: υπήρχε επίσης συμφωνία με τη Μαυριτανία, παρόμοια με αυτή με το Κατάρ και το Μαρόκο.

«Νοίκιασα το διαμέρισμά μου στον πρεσβευτή και αυτό αντιστοιχούσε σε: 1.500 ευρώ συν 300 ευρώ έξοδα. Ο Παντσέρι πήρε 25 χιλιάδες μετρητά. Ακόμα και στη Μαυριτανία έχουν πρόβλημα με την εικόνα τους. Προσέλαβαν τον Παντσέρι για να πάρουν συμβουλές για το τι να κάνουν. Πήγαμε στην πρεσβεία της Μαυριτανίας πριν από μια εβδομάδα και συναντήσαμε τον πρεσβευτή τους και τον Σαουδάραβα που ήθελε πληροφορίες για όσα λέγονται στο κοινοβούλιο της χώρας τους».

O Φραντσέσκο Τζιόρτζι εμπλέκει και την Μαυριτανία στο σκάνδαλο.

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή μίλησε και για τον ύποπτο ρόλο που διαδραμάτισε η αφρικανική χώρα – La Repubblica: Άρχισε να μιλάει ο Παντσέρι – Ποιους «δίνει» για το σκάνδαλο

Τέλος, προκύπτει μια παρόμοια δραστηριότητα υπέρ της Μαυριτανίας, για την οποία ο Τζόρτζι θα πληρωνόταν λαμβάνοντας ένα ενοίκιο, προφανώς πλασματικό, για το διαμέρισμά του ύψους 1.500 ευρώ μηνιαίως συν 300 ευρώ έξοδα, ενώ ο Παντσέρι θα λάμβανε «25.000 ευρώ σε μετρητά».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook