Μετά την Ισπανία και την Ιταλία και η Γαλλία περιλαμβάνεται ανάμεσα στις χώρες που θα ζητούν αρνητικό τεστ κορωνοϊού στους ταξιδιώτες που θα φτάνουν από την Κίνα.

Λόγω της εκτόξευσης του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα, η Γαλλία ακολουθεί το παράδειγμα της Ιταλίας και της Ισπανίας, των πρώτων ευρωπαϊκών χωρών που επέβαλαν αυστηρούς περιορισμούς.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για τον νέο κορωνοϊό πριν από την επιβίβασή τους και να φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Προβλέπεται επίσης η διενέργεια τυχαίων τεστ κατά την άφιξη, ώστε να γίνεται αλληλούχιση του γονιδιώματος και να εντοπίζονται τυχόν νέες παραλλαγές του SARS-CoV-2, ανέφερε μια κυβερνητική πηγή.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, το Λονδίνο σκοπεύει να εφαρμόσει παρόμοια μέτρα. Οι εφημερίδες The Times και The Telegraph γράφουν σήμερα ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο ενώ το BBC μετέδωσε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τη νέα πολιτική της αναφορικά με τις αφίξεις από την Κίνα, χωρίς όμως να διευκρινίσει το πότε θα γίνει αυτό.

Ισπανία: Με αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού οι ταξιδιώτες από Κίνα

Η κυβέρνηση της Μαδρίτης έκρινε ότι δεν μπορεί να περιμένει πότε θα υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή αντίδραση. Την ίδια ώρα στην Ιταλία οι αρχές επεξεργάζονται τη λήψη επιπλέον μέτρων.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, το υπουργείο Υγείας, σε εσωτερική του εγκύκλιο, περιγράφει ορισμένα από τα μέτρα που μπορεί να τεθούν σε εφαρμογή εάν κριθεί αναγκαίο.

Αυτά είναι:

-υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους (σήμερα αφορά μόνο τα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας)
-αύξηση της τηλεργασίας

-μείωση των εκδηλώσεων που παράγουν συνωστισμό

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στην χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου στο σύνολο του πληθυσμού και σε πέμπτη δόση για τις κατηγορίες υψηλού κινδύνου.

Στην Ισπανία για τους ταξιδιώτες από την Κίνα θα είναι υποχρεωτικό το τεστ ή επίδειξη πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού.

Αντίθετα, η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά ότι το υποχρεωτικό τεστ «δεν είναι ακόμη απαραίτητο» στα αεροδρόμια, και προτείνει να δημιουργηθεί ένα «παρατηρητήριο παραλλαγών» στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Όμως στο εσωτερικό της Γερμανίας υπάρχουν διαφωνίες- οι αρχές στη Βαυαρία εκτιμούν ότι η αύξηση των κρουσμάτων στη Κίνα δημιουργεί κίνδυνο εμφάνισης και εξάπλωσης νέων παραλλαγών του ιού, ενώ ζητούν να ληφθούν αποφάσεις πριν ανοίξουν οι πύλες της Κίνας για ταξίδια στο εξωτερικό από 8 Ιανουαρίου.

Στις χώρες που επιβάλλουν τεστ Covid σε ταξιδιώτες από την Κίνα προστέθηκε σήμερα και το Ισραήλ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook