Επεισοδιακή με διαστάσεις θρίλερ η εκλογή του Ρεπουμπλικανού Κέβιν Μακάρθι

Έπειτα από 15 ψηφοφορίες και μετά από έντονες εσωκομματικές διεργασίες μέσα στους Ρεπουμπλικάνους για να καμφθούν οι αντιρρήσεις των ανταρτών του κόμματος, η Βουλή των Αντιπροσώπων εξέλεξε τελικά Πρόεδρο τον Κέβιν Μακάρθι.

Ο ίδιος, στις πρώτες του δηλώσεις θέλησε να φανεί ενωτικός λέγοντας πως, θα συνεργαστεί με τους Δημοκρατικούς μέσα στην Βουλή.

«Ο έντιμος Κέβιν Μακάρθι από την Πολιτεία της Καλιφόρνια έχοντας λάβει την πλειοψηφία των ψήφων εκλέγεται Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων», ανακοίνωσε η υπάλληλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Σέριλ Τζόνσον.

Χρειάστηκαν 15 ψηφοφορίες… αλλά ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Κέβιν Μακάρθι κατάφερε τελικά να εκλεγεί Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, νικώντας τον Δημοκρατικό βουλευτή Χακίμ Τζέφρις. Στην αίθουσα ξεσπούν πανηγυρισμοί.

«Και τώρα αρχίζει η σκληρή δουλειά. Ό,τι κάνουμε εδώ σήμερα, την επόμενη εβδομάδα, τον επόμενο μήνα, του χρόνου θα καθορίσει όλα όσα ακολουθήσουν», δήλωσε ο Μακάρθι.

Ο Μακάρθι εκλέγεται πρόεδρος έπειτα από μία εβδομάδα απανωτών ψηφοφοριών που έδειξαν το πρόβλημα που υπάρχει στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικάνων. Είναι η μεγαλύτερη δυσλειτουργία που έχει δει η Βουλή εδώ και 160 χρόνια… από το 1860, όταν είχαν χρειαστεί

Σαράντα τέσσερις ψηφοφορίες για να βγει Πρόεδρος της Βουλής.

Είχαν προηγηθεί σκηνές έντασης σαν κι αυτή, όταν Kevin McCarthy εκνευρισμένος σηκώθηκε και πήγε μέχρι τον Ρεπουμπλικάνο «αντάρτη» Μάτ Κάετς, για να του ζητήσει τον λόγο, επειδή αρνείτο πεισματικά να τον ψηφίσει.

Η οριακή πλειοψηφία 222-212 που εξασφάλισαν στην Βουλή οι Ρεπουμπλικάνοι στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, έδωσε την ευκαιρία σε σκληροπυρηνικούς «τραμπικούς» μέσα στο κόμμα, να ασκήσουν εσωκομματική αντιπολίτευση και να εναντιωθούν στην υποψηφιότητα του Μακάρθι.

Τον κατηγορούν ότι είναι διατεθειμένος να κάνει συμβιβασμούς με τον πρόεδρο Μπάιντεν και τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι ελέγχουν τη Γερουσία.

Δείτε το βίντεο του MEGA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook