Εικόνες χάους και συγκρούσεων στη Βραζιλία με τους υποστηρικτές του Μπολσονάρου να αρνούνται να αποδεχτούν την εκλογή του Λούλα στην προεδρία.

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίσσονται στη Βραζιλία με σύγκρουση πρωτοφανών διαστάσεων με τους οπαδούς του πρώην ακροδεξιού προέδρου, Ζαϊχ Μπολσονάρου, να εισβάλουν σε κυβερνητικά κτίρια, καθώς δεν αποδέχονται την αλλαγή ηγεσίας που επισφραγίστηκε με την ορκωμοσία του Λούλα την περασμένη εβδομάδα.

Οι σκηνές, που κάνουν τον γύρο του κόσμου, θυμίζουν την εισβολή της 6ης Ιανουαρίου του 2020 στο αμερικανό Καπιτώλιο, οπότε οι υποστηρικτές του Τραμπ αμαύρωσαν τον δημοκρατικό θεσμό.

Υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Βραζιλίας εισέβαλαν στο προεδρικό μέγαρο, σε κτίρια υπουργείων, στο Κογκρέσο και στο Ανώτατο Δικαστήριο στην Βραζιλία , μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα βρίσκεται στο Σάο Πάουλο. Συγκεκριμένα εκατοντάδες οπαδοί του Μπολσονάρο τυλιγμένοι με βραζιλιάνικες σημαίες ή φορώντας κίτρινα μπλουζάκια, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και εισέβαλαν στο Κογκρέσο και σε κτίρια υπουργείων στην Μπραζίλια, σύμφωνα με πλάνα που μεταδίδουν τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα αλλά και με βίντεο που ανάρτησαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ομάδες προσκείμενες στον πρώην πρόεδρο.

Το CNN Brasil μετέδωσε ότι οι διαδηλωτές κατέκλυσαν επίσης τον χώρο στάθμευσης του προεδρικού μεγάρου Πλανάλτο. Άλλοι μπήκαν στο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook