Τα διαβατήρια από την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη, τη Γερμανία, και τη Νότια Κορέα βρίσκονται στην πρώτη δυνατή τετράδα , σύμφωνα με το Henley Passport Index, στην ετήσια κατάταξη για το 2021.

Ο δείκτης για την ετήσια κατάταξη ισχύος των διαβατηρίων καθορίζεται από τον αριθμό των χωρών που μπορεί να εισέλθει ο κάτοχος τους χωρίς  βίζα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι κάτοχοι ιαπωνικών διαβατηρίων μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς ιδιαίτερες διαδικασίες σε 191 χώρες. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Σιγκαπούρη με τα διαβατήρια της να έχουν πρόσβαση σε 190 χώρες και ακολουθούν , η Γερμανία και  η Νότια Κορέα με πρόσβαση σε 189 χώρες.

Τα ελληνικά διαβατήρια παρέχουν είσοδο χωρίς βίζα σε 184 χώρες και βρίσκονται στη λίστα μαζί με τα διαβατήρια από την Αυστραλία και τη Τσεχία.

Ίδια ήταν η κατάταξη και το 2020 με τη διαφορά ότι το 2021 «ανέβηκαν» πιο ψηλά στη λίστα τα διαβατήρια από τη Νέα Ζηλανδία ,με πρόσβαση χωρίς βίζα σε 185 χώρες και την Αυστραλία σε 184 χώρες.

Τη μικρότερη πρόσβαση , σε 30 μόνον χώρες, έχουν  τα διαβατήρια από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία.

Πιο αναλυτικά , σύμφωνα με την κατάταξη :

– Όσοι κατέχουν τα διαβατήρια από τη Φινλανδία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο και την Ισπανία μπορούν να επισκεφθούν 188 χώρες,  χωρίς βίζα το 2021.

–  Όσοι κατέχουν διαβατήρια από την Αυστρία και τη Δανία μπορούν να επισκεφθούν 187 μέρη.

– Όσοι κατέχουν διαβατήρια από τη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία και τη Σουηδία μπορούν να επισκεφθούν 186 μέρη χωρίς βίζα .

–   Όσοι κατέχουν διαβατήρια από το Βέλγιο, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να επισκεφθούν 185 χώρες.

–    Όσοι κατέχουν διαβατήριο από τον Καναδά μπορούν να επισκεφθούν 183 χώρες. Και

–    Όσοι κατέχουν διαβατήριο από την Ουγγαρία μπορούν να επισκεφθούν 182 περιοχές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook