Άρθρο –καταπέλτης του Washington Examiner για Ερντογάν: «Είναι ένας κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις»

Νέο άρθρο κατακεραυνώνει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
«Κακοήθη καρκίνο για τις παγκόσμιες υποθέσεις» χαρακτηρίζει σε άρθρο του ο Washington Examiner τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τις απειλές εναντίον του Τούρκου μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ.
Μετά τον «Economist» της Βρετανίας και το γερμανικό περιοδικό «Stern», και το αμερικανικό μέσο Washington Examiner στρέφεται κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλώντας τον «κακοήθες καρκίνωμα» σε ένα άρθρο που καλεί τον πρόεδρο Μπάιντεν να προστέψει στον μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ από την τουρκική ηγεσία.
«Εάν αληθεύει ότι η Τουρκία έχει επικηρύξει με 500.000 δολάρια τον Καντέρ, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας» αναφέρει το δημοσίευμα.
«Η μόνη προσβολή του Φρίντομ (σσ. το μεσαίο όνομα του Καντέρ) προς την Τουρκία είναι ότι έχει το θάρρος να επικρίνει τον αυταρχικό ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Φρίντομ λέει την αλήθεια. Ο Ερντογάν είναι ένας κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις, υπό την ηγεσία του οποίου η Τουρκία ήδη στήνει πολλαπλά οδοφράγματα έναντι της διεθνούς αρμονίας. Διπλωματικά, εμποδίζει τη Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Στρατιωτικά, διεξήγαγε δολοφονικές επιθέσεις στη Συρία. Και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των άθλιων πράξεών της» αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου Τομ Ρόγκαν .
«Η εξωφρενική επικήρυξη για το κεφάλι του άσου του ΝΒΑ είναι απλώς μια μεγάλη πρόκληση. Μπορεί να είναι δικαιολογημένο αλλά όχι σοφό να καταστήσουμε τον κύριο Φρίντομ το μοναδικό ζήτημα για την τιμωρία της Τουρκίας. Αντίθετα, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να ανακοινώσει κυρώσεις στην Τουρκία λόγω μιας ολόκληρης σειράς ζητημάτων, των οποίων αυτό είναι απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. O Μπάιντεν πρέπει να καταστήσει απολύτως σαφές ότι σε κανένα ξένο έθνος δεν επιτρέπεται ποτέ να επικηρύξει το κεφάλι ενός συγκεκριμένου πολίτη των ΗΠΑ με αυτόν τον τρόπο. Παρά την τουρκική του καταγωγή, ο Φρίντομ είναι πολίτης των ΗΠΑ, έχοντας δείξει τον σεβασμό και τη σοβαρότητα που απαιτείται για να πολιτογραφηθεί νόμιμα. Συνεπώς, αξίζει την πλήρη προστασία της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Εάν η Τουρκία θέλει να τον συλλάβει επειδή τόλμησε να επικρίνει τον αξιοθρήνητα υπερευαίσθητο δικτάτορά της, πρέπει να ακολουθήσει το διεθνές δίκαιο και να ζητήσει από τις ΗΠΑ να εκδώσουν την Φρίντομ», σημειώνει.
«Ο Μπάιντεν πρέπει να καταστήσει σαφές ότι όποιος ενθαρρύνει μια τέτοια αδικία εναντίον ενός πολίτη των ΗΠΑ, ειδικά σε αμερικανικό έδαφος, θα λάβει ψυχρή και τιμωρητική οργή ως απάντηση. Εάν ο Μπάιντεν δεν υπερασπιστεί την Ελευθερία από μοχθηρούς ξένους κακοποιούς, γιατί να βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο;», καταλήγει, ο Τομ Ρόγκαν
Ολες οι Ειδήσεις
- «Έχω δεχθεί απειλές κατά της ζωής μου», καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Τι κατέθεσε στο ελληνικό FBI (βίντεο)
- Παρασκευή Κερασιώτη: Έγκυος στο πρώτο της παιδί η πρώην παίκτρια του GNTM
- MAD VMA 2025: Καταχειροκροτήθηκε η Κλαυδία με τη… διαφορετική «Αστερομάτα» – Βίντεο
- Στέφανος Τσιτσιπάς – Λουτσιάνο Ντάρτερι 2-1: Nίκη – θρίλερ για τον Έλληνα τενίστα στο τουρνουά του Χάλε (βίντεο)
- Μητσοτάκης στην ΠΕ της ΝΔ: Mε σύνθημα «το είπαμε, το κάναμε» πάμε για την τρίτη τετραετία – Ο Κ. Σκρέκας νέος γραμματέας
- Άρτα: Σπαραγμός στην κηδεία του 14χρονου που πνίγηκε στον Άραχθο – “Ψηλά το κεφάλι” φώναζε ο πατέρας του (βίντεο)
- Σε ζωντανή μετάδοση ο βομβαρδισμός στην κρατική τηλεόραση του Ιράν – Βίντεο με την παρουσιάστρια να αποχωρεί
- ACTION 24: Ο Γιάννης Σμαραγδής καλεσμένος απόψε στο «ΕQ»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook