Η πόλη Ερζίν 110 χιλιόμετρα από το Χατάι είναι η μοναδική πόλη που ο σεισμός που χτύπησε την Τουρκία , δεν έρριξε κανένα κτίριο και η πόλη δεν θρηνεί νεκρούς.

Και αυτό αποτελεί ένα θαύμα για τα δεδομένα της Τουρκίας καθώς ο σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση χιλιάδων κτιρίων στο Χατάι και σε 9 ακόμη πόλεις λόγω των κακοτεχνιών των εργολάβων και των κατασκευαστικών εταιριών, που σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg αφαιρούσαν κολώνες στο κτισιμο για να έχουν μεγαλύτερο κέρδος .

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι δήλωσε χτές ότι μέχρι στιγμής 131 ύποπτοι έχουν ταυτοποιηθεί ως υπεύθυνοι για την κατάρρευση ορισμένων από τα χιλιάδες σπίτια που ισοπεδώθηκαν από τον σεισμό στις 10 επαρχίες που επλήγησαν.

Στο βίντεο αυτό της τουρκικής τηλεόρασης η πολυκατοικία φαίνεται να μην έχει καν θεμέλια…

“Εκδόθηκαν εντάλματα κράτησης εις βάρος 113 ανθρώπων”, είπε ο Οκτάι στους δημοσιογράφους στη διάρκεια ενημέρωσης στο κέντρο διαχείρισης καταστροφών στην Άγκυρα.

“Θα το προχωρήσουμε διεξοδικά μέχρι να ολοκληρωθεί η απαραίτητη νομική διαδικασία, ειδικά για κτίρια τα οποία υπέστησαν σοβαρές ζημιές και κτίρια που προκάλεσαν θανάτους και τραυματισμούς”, είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπουργείο Δικαιοσύνης εγκατέστησε γραφεία διερεύνησης αδικημάτων που συνδέονται με τον σεισμό στις σεισμόπληκτες ζώνες των επαρχιών που θα διερευνούν τις συνθήκες θανάτων και τραυματισμών.
Μετά από όλα αυτά , η Ερζιν η πόλη των 42.000 κατοίκων αποτελεί ένα θαύμα όπως λέει ο δήμαρχος Οκές Ελμάσογλου.

«Η Ερζίν είναι μια πόλη 42.000 κατοίκων σε απόσταση 15 χλμ. από την πόλη Οσμανίγιε, 110 χλμ. από την πόλη Χατάι και πολύ κοντά στα Άδανα. Εντούτοις δεν χάσαμε ούτε έναν άνθρωπο ούτε και έχουμε τραυματίες. Οι μόνες απώλειες είναι κάτοικοι της πόλης μας που βρίσκονταν σε γειτονικές περιοχές» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Euronews ο δήμαρχος της Ερζίν Οκές Ελμάσογλου.

Ο ίδιος απέδωσε την πραγματικότητα αυτή στο γεγονός ότι κατά την περίοδο της δημαρχίας του δεν επέτρεψε καμία παράνομη κατασκευή.

Ο ίδιος απέδωσε την πραγματικότητα αυτή στο γεγονός ότι κατά την περίοδο της δημαρχίας του δεν επέτρεψε καμία παράνομη κατασκευή.

«Μου έλεγαν “θα χτίσουμε ένα κτήριο, θα μας δώσετε άδεια;” κι εγώ τους απαντούσα “δεν έχω τέτοια εξουσία. Δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο”» δήλωσε ο δήμαρχος της Ερζίν.

Όπως συμπλήρωσε, μιλώντας στο Euronews, «ακόμα και αν πολεμήσεις το φαινόμενο αυτό, οι πολίτες θα συνεχίζουν να προσπαθούν να χτίσουν παράνομες κατασκευές. Αν δεν έχεις αρκετό προσωπικό, δεν έχεις 100% πιθανότητα να το ελέγξεις αυτό. Αλλά εμείς είχαμε τη θέληση και είπαμε ότι δεν θα κάνουμε κάτι τέτοιο τη δική μας περίοδο».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ο δήμος της Ερζίν είχε θεσπίσει και επέβαλε και τα σχετικά πρόστιμα έχοντας στείλει υποθέσεις στη δικαιοσύνη. «Με αυτή την έννοια η συνείδησή μου είναι καθαρή» κατέληξε ο Τούρκος δήμαρχος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook