Ο Σβεν Μαρί, πασίγνωστος δικηγόρος του Βελγίου, είναι ο νέος συνήγορος της Εύας Καϊλή, που είναι προφυλακισμένη για το σκάνδαλο του Κατάρ.

Ο Σβεν Μαρί, εξέχων δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης στο Βέλγιο, δήλωσε στο POLITICO τη Δευτέρα ότι θα αναλάβει την σκυτάλη από τον Αντρέ Ριζόπουλο οποίος εκπροσωπούσε μέχρι τώρα την Εύα Καϊλή στις δικαστικές αρχές των Βρυξελλών.

Ο Αντρέ Ριζόπουλος από την πλευρά του επιβεβαίωσε στο POLITICO ότι δεν είναι πλέον υπεύθυνος για την υπόθεση της Εύας Καϊλή,  αλλά αρνήθηκε να απαντήσει γιατί συμβαίνει αυτό.

Η αλλαγή δικηγόρου γίνεται λίγες μέρες πριν από την εμφάνιση της Εύας Καϊλή στο δικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών που είναι προγραμματισμένη για τις 16 Φεβρουαρίου, όπου θα δώσει άλλη μία μάχη για την αποφυλάκιση της με όρους.

Ο Σβεν Μαρί έχει διατελέσει δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του μοναδικού επιζώντα από τους τζιχαντιστές , υπεύθυνου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το 2015, όπου σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι. Τελικά ο Αμπντεσλάμ , ο οποίος καταζητείτο και συνελήφθη στο Βέλγιο, καταδικάστηκε σε ισόβια χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης.

Ο Σβεν Μαρί έχει τη φήμη του σκληρού δικηγόρου και ενός από τους καλύτερους στο Βέλγιο, ενώ τον έχουν αποκαλέσει «δικηγόρο του διαβόλου» ή «δικηγόρο των καθαρμάτων», λόγω των υποθέσεων που έχει αναλάβει.

Πελάτης του ήταν και ο Φουάντ Μπελκαέμ, που κατηγορούνταν για την στρατολόγηση τζιχαντιστών και την αποστολή τους στη Συρία, κατά τα πρώτα έτη του πολέμου, μετά το 2011. Αποτέλεσμα: κάθειρξη 12 ετών.

Άλλη μια ηχηρή υπόθεση που είχε αναλάβει , ήταν ο Μισέλ Λελιέβρ, «δεξί χέρι» του διαβόητου παιδεραστή Μαρκ Ντιτρού. Είκοσι πέντε χρόνια κάθειρξη. Πελάτης του ήταν και ο Μουράτ Καπλάν, ένας από τους «μετρ των αποδράσεων» από τις βελγικές φυλακές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook