"Κλείδωσε" η υποψηφιότητά του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου απέναντι από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές του Μαίου στην Τουρκία.

Αν κερδίσει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου «Κλείδωσαν» για αντιπρόεδροι, οι δήμαρχοι Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας, Εκρέμ Ιμάμογλου και Μανσούρ Γιαβάς.

Ο επικεφαλής του κεμαλικού CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι οριστικά ο αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις τουρκικές εκλογές στις 14 Μαίου. Ο Κιλιτσντάρογλου θα είναι κοινός υποψήφιος των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς βρέθηκε συμβιβασμός με την πρόεδρο του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ.

«Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι ο υποψήφιός μας για τις προεδρικές», είπε ο Τεμέλ Καραμολάογλου, ο ηγέτης του Κόμματος Ευτυχίας, απευθυνόμενος στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από την έδρα του κόμματος, στην Άγκυρα, όπου συνεδρίαζαν οι πρόεδροι των έξι κομμάτων.

«Κλείδωσαν» για αντιπρόεδροι, Ιμάμογλου και Γιαβάς αν κερδίσει ο Κιλιτσντάρογλου
Το τουρκικό δεξιό κόμμα Ιγί πρότεινε οι δήμαρχοι της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης να υπηρετήσουν ως αντιπρόεδροι, αν η αντιπολίτευση κερδίσει τις εκλογές του Μαΐου, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός του, ενώ αξιωματούχος του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού (CHP), δήλωσε πως το κόμμα του δέχεται την πρόταση του Ιγί για τους αντιπροέδρους.

Το Ιγί είχε αποχωρήσει από τη συμμαχία της αντιπολίτευσης την περασμένη εβδομάδα και η σημερινή πρότασή του θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για να επιστρέψει σ’ αυτή.

Ώρες πριν τα πέντε εναπομείναντα κόμματα της συμμαχίας επρόκειτο να ανακοινώσουν ως υποψήφιό τους τον Κιλιτσντάρογλου, οι δύο δήμαρχοι είχαν μια σύντομη συνάντηση με την Ακσενέρ, η οποία τους έκανε μια νέα πρόταση για να υπηρετήσουν ως αντιπρόεδροι, αν η συμμαχία της αντιπολίτευσης κερδίσει τις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Η Ακσενέρ έκανε μια «συμπεριληπτική» πρόταση, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Κουρσάν Ζορλού, μερικά λεπτά αφού οι δύο δήμαρχοι ολοκλήρωσαν τη συνάντηση.

«Διαβίβασε την πρόταση να υπηρετήσουν οι δυο δήμαρχοι ως εκτελεστικοί αντιπρόεδροι», δήλωσε ο Ζορλού. «Η ηγέτης μας θα διαβιβάσει αυτή την πρόταση στον Κιλιτσντάρογλου μέσα σε επόμενα λεπτά», πρόσθεσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook