O Ντόναλντ Τράμπ δήλωσε αθώος και για τις 34 κατηγορίες που του αποδόθηκαν ενώ δεν έκανε δήλωση στους δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο, γεγονός που προκάλεσε ερωτηματικά σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα.

O Ντόναλντ Τράμπ δήλωσε αθώος και για τις 34 κατηγορίες που του αποδόθηκαν ενώ δεν έκανε δήλωση στους δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο, γεγονός που προκάλεσε ερωτηματικά σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα.
«Αθώος» δήλωσε, όπως άλλωστε αναμενόταν, ο Ντόναλντ Τραμπ λίγο μετά την άφιξή του στο δικαστήριο του Μανχάταν και αφού του απαγγέλθηκαν 34 κατηγορίες που σχετίζονται με την υπόθεση της εξαγοράς της σιωπής της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, το 2016 έναντι 130.000 δολλαρίων .

Με καθυστέρηση περίπου 15 λεπτών, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου, την ώρα που υποστηρικτές του διαδηλώνουν έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Φορώντας σκούρο μπλε κοστούμι και κόκκινη γραβάτα, ο 76χρονος Τραμπ εμφανίστηκε ανέκφραστος κατά την άφιξή του και χαιρέτισε τους υποστηρικτές του υψώνοντας τη γροθιά του.
Στη δικαστική αίθουσα υπήρχαν μόνο φωτογράφοι και όχι κάμερες.

Οι ποινικές κατηγορίες σε βάρος του Ντόναλντ προέρχονται από την έρευνα του εισαγγελέα του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ, για δωροδοκία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2016 σε γυναίκες που ισχυρίστηκαν ότι είχαν εξωσυζυγικές σχέσεις με τον Τραμπ, κάτι που ο ίδιος αρνείται.

Ο Τραμπ είναι πλέον και επίσημα ο πρώτος  πρώην ή εν ενεργεία  πρόεδρος των ΗΠΑ που διώκεται ποινικά.

Νωρίτερα, προτού εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή Χουάν Μέρτσαν, ο Τραμπ παραδόθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ. Του πήραν αποτυπώματα, αλλά δεν τον φωτογράφισαν, ούτε του πέρασαν χειροπέδες, σύμφωνα με ανάρτηση ρεπόρτερ της εφημερίδας New York Times στο Twitter.

Μέσα από το αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο δικαστήριο, ο ίδιος ο Τραμπ έκανε την εξής ανάρτηση στην πλατφόρμα που κατέχει στα κοινωνικά δίκτυα, Truth Social: «Κατευθύνομαι στο Κάτω Μανχάταν, στο Δικαστήριο. Μοιάζει τόσο σουρεαλιστικό – Ουάου, θα με συλλάβουν. Δεν το πιστεύω ότι συμβαίνει αυτό στην Αμερική .MAGA!» χρησιμοποιώντας το αρκτικόλεξο MAGA (Make America Great Again) που έχει επικαλεστεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Ο Τραμπ αναμένεται ότι θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. Στη συνέχεια θα επιστρέψει στη Φλόριντα όπου και αργότερα (ξημερώματα Τετάρτης στην Ελλάδα) θα μιλήσει σε οπαδούς του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook