Πάνω από 600 αστυνομικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση «Ανεμοστρόβιλος» για τη σύλληψη του 21χρονου που σκόρπισε το θάνατο πυροβολώντας αδιακρίτως.

O Ούρος Μπλάζιτς , 21 χρόνων , δράστης του νέου μακελειού, γιός στρατιωτικού άνοιξε πυρ από το αυτοκίνητο του και πυροβολούσε αδιακρίτως απί το αυτοκίνητο του με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 15 συνελήφθη από την αστυνομία, μετέδωσε πριν από λίγη ώρα το σερβικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTS. Η χώρα βρισκόταν ήδη από προχθές σε κατάσταση σοκ, έπειτα από το μακελειό σε σχολείο του Βελιγραδίου, με εννιά νεκρούς και δράστη έναν 14χρονο μαθητή.

Χθες βράδυ, σε τρία χωριά, κοντά στη Μλαντένοβατς, περίπου 60 χιλιόμετρα νότιααπό το Βελγράδι , ο νεαρός 21 ετών, γιος στρατιωτικού, άνοιξε πυρ με αυτόματο τουφέκι μέσα από όχημα εν κινήσει προτού απομακρυνθεί αυξάνοντας ταχύτητα, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση RTS και άλλα ΜΜΕ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 192.RS (@192_rs)


Το πρακτορείο Anadolu μεταδίδει ότι ο δράστης ονομάζεται Ούρος Μπλάζιτς. Ο νεαρός άνδρας δεν είχε καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα στο παρελθόν αλλά η συμπεριφορά του ήταν «προβληματική» σύμφωνα με ορισμένα ΜΜΕ.

Στα social media κυκλοφορεί η παρακάτω φωτογραφία για τον δράστη της επίθεσης:

Το νεότερο θύμα του Μπλάζιτς είναι ένα παιδί 14 ετών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Telegraf, που αναφέρει ότι η άγρια επίθεση του 21χρονου ξεκίνησε μετά από καβγά που είχε στο προαύλιο ενός σχολείου.
Εκφράζονται φόβοι ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί


Επιχείρηση «Ανεμοστρόβιλος» για να σύλληψή του
Αμέσως μετά το μακελειό η αστυνομία έστησε τεράστια επιχείρηση για την σύλληψη του 21χρονου μακελάρη.
Όπως μετέδωσε νωρίτερα ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Βελιγράδι, Νίκος Πέλπας, υπήρχαν πληροφορίες πως ο νεαρός εντοπίστηκε και περικυκλώθηκε από την αστυνομία κοντά στην κωμόπολη Μάλι Ποζάρεβατς, αλλά αρνήθηκε να παραδοθεί και αντάλλαξε πυρά με αστυνομικούς.

Το ανθρωποκυνηγητό βρισκόταν σε εξέλιξη από τα ξημερώματα μέχρι και τη σύλληψή του. Σήμερα, προτού καν ανατείλει ο ήλιος, εκατοντάδες αστυνομικοί χτένιζαν την περιοχή, ενώ ελικόπτερο εφοδιασμένο με προβολέα έψαχνε επίσης τον δράστη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 192.RS (@192_rs)

Σύμφωνα με το RTS, στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 600 αστυνομικοί, ανάμεσά τους μέλη ειδικής μονάδας επέμβασης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Η αστυνομία παράλληλα απέκλεισε την πρόσβαση προς διάφορα χωριά.

Ο 21χρονος συνελήφθη τελικά λίγη σήμερα (5.5.2023) λίγο μετά τις 9:00 το πρωί κοντά στο Κραγκούγεβατς.
Ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών Μπρατίσλαβ Γκάσιτς έκανε λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια».
Ανάστατοι συγγενείς είχαν συγκεντρωθεί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών ιατρικού κέντρου στο Βελιγράδι, όπου διακομίστηκαν τουλάχιστον οκτώ τραυματίες, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο N1. Η υπουργός Υγείας Ντάνιτσα Γκρούιτσιτς έκανε σύντομη επίσκεψη στο κέντρο.


Το νέο μακελειό στη Σερβία έγινε μια ημέρα μετά την επίθεση 14χρονου σε σχολείο του Βελιγραδίου με εννιά νεκρούς και επτά τραυματίες, που έχει προκαλέσει σοκ στη χώρα.

Οι αρχές κήρυξαν τριήμερο εθνικό πένθος. Εορτασμοί και εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί ακυρώθηκαν.

Ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς μίλησε μια «μια από τις πιο δύσκολες μέρες στη σύγχρονη ιστορία» της Σερβίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook